Hagyományos panír helyett itt a quinoabundába forgatott csirke

2020. augusztus 20. |

Ezek a belül omlós csirkefalatok nem a zsemlemorzsától, hanem a quinoától lesznek istenien ropogósak!

Magyar ember feleslegesen próbálná tagadni, hogy a panírozás jó dolog, de tény, hogy az egészségtudatosság virágkorábban már kevesen hempergetik meg jó lelkiismerettel a húsokat és zöldségeket (vagy bármi mást) a jó öreg liszt-tojás-zsemlemorzsa hármasában. Szerencsére vannak alternatív utak a panírozáshoz: érdemes kipróbálni például az alábbi, quinoás verziót, aminek másik előnye, hogy a bebundázott csirkefalatokat nem forró olajban, hanem testiben, zsiradék nélkül süthetjük!

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze finomliszt
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 és 1/5 tk só
  • 1 tk frissen őrölt bors
  • 2 tojás
  • 2 csésze megfőtt quinoa
  • 1 kg csirkemell falatnyi darabokra vágva

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra! Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, fújjuk be egy kevés olívaolajjal.
  2. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet a fűszerekkel, egy másik tálban verjük fel a tojásokat, egy harmadikba pedig öntsük bele a megfőtt quinoát.
  3. A csirkéket panírozzuk be a szokásos menetrend szerint, csak ezúttal a quinoa legyen az utolsó állomás!
  4. A csirkefalatokat 12-15 perc alatt süssük aranybarnára, félúton forgassuk meg őket. Kínáljunk hozzá különféle mártogatókat is!

PureWow
Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz balaton

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve csirke

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve