Nem csak pite: klasszikus vasárnapi menü

2021. június 05.
Melengető húsleves, ropogós csirkecombok és petrezselymes újburgonya: Forgács Timi, a Nem csak pite szerzője ezúttal egy igazi klasszikus vasárnapi menüsort mutat nektek!

Forgács Timi nemrégiben egy isteni édességet hozott nektek: a cukormentes brownie után most egy klasszikus vasárnapi menüt mutat. Igazi velős csonttal készült húslevessel kezdünk, aztán ropogós csirkecomb és petrezselymes újkrumpli készül!

Vasárnapi húsleves
Hozzávalók:

1 közepes méretű velős csont

3 nagyobb pulykanyak

4 szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

1 kisebb fej zeller

1 kisebb fej karalábé

só, egész bors

és a piacról beszerzett szárított zöldségegyveleg

egy csokor petrezselyem

Elkészítés: 

Először tegyük fel a húst főni hideg vízben, lassú tűzön. A vízbe tegyünk egész borsot, a száraz zöldséges fűszerkeveréket és egy kis chilit (semmiből sem maradhat ki). Legalább három órát főzzük, majd szűrjük le, és mehetnek bele a zöldségek. Most jöhet a sózás is. Körülbelül még 40 percet főzzük,  és kész is van a mennyei húsleves.

Zöldfűszeres csirkecomb petrezselymes újburgonyával
Hozzávalók 4 főre:

5 egész csirkecomb

2 ek. olívaolaj

1 tk. citromfű

1 tk. rozmaring

1 tk. bazsalikom

bors

4 gerezd fokhagyma

2 nagy fej vöröshagyma

1 dl víz a tepsi aljára

 A körethez: 

1 kg apró újburgonya

3 ek. kacsazsír

1 csokor petrezselyem

Elkészítés: 

A combokat fűszerezzük be előző este, a fokhagymát és a hagymát daraboljuk fel, és tegyük a hús köré. Másnap irány a sütő, 160 fokon egy órát letakarva süssük, majd vegyük le az alufóliát, és még 30 percet 200 fokon pirítsunk rá, hogy ropogós legyen a bőre.

Az újburgonyát annyi vízben főzzük meg, ami éppen ellepi, majd szűrjük le, és egy nagyobb serpenyőben pirítsuk le a kacsazsíron, a végén szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

 Jó étvágyat! 

Fotó és szöveg: Forgács Timi (Nem csak pite)

Ha a Nem csak pite még több receptjére vagy kíváncsi, kattints IDE!

Az Instagramon pedig ITT követheted!