Ha legközelebb beizzítjuk a grillsütőt, ne felejtsünk el néhány kukoricát is vásárolni előtte, ebből készülhet ugyanis az egyik legfinomabb (és nem mellesleg az egyik leggazdaságosabb) csemege. A grillezett kukorica kerülhet amerikai módra a burgerek mellé, de szerintünk húsok mellé ajánlott köretnek is tökéletes, sőt, az alábbi, mediterrán változat önmagában is isteni nyári uzsonna lehet!
Hozzávalók:
4 csöves kukroica
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál szárított bazsalikom
só és bors
3 evőkanál görög joghurt
60 gramm feta sajt
2 evőkanál friss bazsalikom apróra vágva
2 evőkanál friss oregánó apróra vágva
1/4 csésze lilahagyma apróra felkockázva
Elkészítés:
1. Az olívaolajat, szárított oregánót, bazsalikomot, sót és borsot keverjük össze, majd jó alaposan kenjük be vele a kukoricákat minden oldalon! A kukoricákat ezután csomagoljuk szorosan alufóliába, és nagyjából 20 perc alatt grillezzük meg, 5 percenként forgatva.
2. Keverjünk sűrű pasztát a fetából és a görög joghurtból, majd kenjük be vele a kissé már kihűlt kukoricákat. Szórjuk meg friss oregánóval, bazsalikommal és apróra vágott lilahagymával!