A fődíjnak számító Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díját az Onyx, az Év Szakácsteljesítménye Díjat pedig az Onyx séfje, Széll Tamás kapta a Bocuse d’Or-on elért teljesítményéért.
A Zepter-Év Innovatív Konyhájáért járó díjat a Borkonyhának ítélte oda a zsűri, a Hennessy-Év Séfje díjára a Costes étterem fiatal tehetsége, Palágyi Eszter lehet büszke.
A Dining Guide idén már tizenkettedik alkalommal ítélte oda az év legjobb éttermeinek járó elismeréseket. Idén egyedülálló, új bírálati rendszer szerint készült a rangsor, a végső tízes sorrendet ugyanis egy 2 Michelin-csillagos olasz séf állítja fel. A többi Magyarországon fellelhető rangsorhoz és kalauzhoz képest ennek köszönhetően a Dining Guide értékelése a leginkább objektív és szakmai.
A gálával egyidőben jelent meg a Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz is, amely a következő évben hasznos kísérője lesz a kulinária kedvelőinek.
Top 10 étterem:
Onyx – Szulló Szabina, Széll Tamás séfpáros
Costes – Palágyi Eszter, séf
Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
Costes Downtown – Miguel Viera, Tiago Sabarigo, séfek
Salon – Wolf András, Fekete Antonio, séfek
Babel – Lenk Zsolt, megbízott séf
Arany Kaviár – Nyíri Szása, Kanász László, séfek
MÁK – Mizsei János, séf
Émile – Kövér Gergely, séf
Alabárdos – Kiss O’shea Dániel, séf
További részletek a Dining Guide weboldalán.