A borágazaton belül a pezsgők piaca emelkedőben van, egyre divatosabb pezsgőt fogyasztani. Egyre többeknek számít, mivel is koccintanak egy-egy jeles napon. Pezsgőt inni nem csak akkor lehet, ha koccintani szeretnénk, akkor is szuper, ha a vacsora fényét szeretnénk emelni egy finom, ízben harmonizáló kísérővel.
A halak, a tengeri herkentyűk, különösen az osztriga szuperül áll a pezsgőknek, ezek mellé bor helyett abszolút jó választás a pezsgő. A saláták és más friss zöldségeket tartalmazó ételek mellett is remekül megállják a helyüket. Egy pohár száraz, elegáns, élénk savú pezsgőt bátran kínálhatunk más ételek mellé is! Érdemes elsősorban olyan ételekkel próbálkozni, amelyhez egyébként fehérbort innánk.
Mi a helyzet a vörös húsokkal? Az ilyen jellegű fogásoknál is lehet pezsgővel kísérletezni. A szilveszteri malac- vagy sertéssült mellé például igazán remek választás lehet a pezsgő.
Fotó: Getty Images