Hozzávalók:
1 db nagy cékla
1 db körte
1 kisebb endívia saláta
1 szál vastagabb újhagyma
2 marék földimogyoró (sótlan)
3 ek szójaszósz (cukormentes)
1 ek gránátalma szirup (van, hogy cukormentes meggyszörppel helyettesítem)
1 ek olívaolaj
citromlé ízlés szerint
Elkészítés:
Aprítsuk durvára a földimogyorót és pirítsuk meg egy serpenyőben. Mossuk meg a salátát, bontsuk leveleire és tegyük egy tálba.
Tisztítsuk meg a céklát, majd felezzük (vagy harmadoljuk) és (akár egy zöldséghámozóval) vágjuk vékony szeletekre.
A körtét is ugyanígy szeleteljük fel. Karikázzuk fel a hagymát, és mindent szórjunk a salátára. Locsoljuk meg a szójaszósszal, adjuk hozzá a gránátalma szirupot, az olajat és a citromlét, majd forgassuk össze az összes hozzávalóval. Tálalás előtt szórjuk meg a mogyoróval. Jó étvágyat!