Két nyilvános szereplése után Katalin hercegné fontos bejelentést tett

2024. július 19.
Katalin hercegné az elmúlt hónapban kétszer is nyilvánosság elé állt. A walesi hercegné, mint a Természettudományi Múzeum királyi pártfogója ezúttal újabb fontos bejelentést tett.
Két nyilvános szereplése után Katalin hercegné fontos bejelentést tett

A walesi hercegné fél évvel azután, hogy utoljára mutatkozott nyilvánosan, a múlt hónapban részt vett a Trooping The Colour elnevezésű díszszemlén. Katalin hercegné megjelenése ekkor óriási meglepetés volt a közönség számára, ugyanis egészen az utolsó pillanatig kérdéses volt, hogy a walesi hercegné orvosai jóváhagyják-e a szereplését. Néhány nappal ezelőtt azonban második alkalommal lépett a nyilvánosság elé Wimbledonban. 

Nem sokkal később Katalin hercegné a londoni Természettudományi Múzeum királyi pártfogójaként bejelentette, hogy két új kert is nyílik a múzeum területén. 

„Hatalmas mértékben támogatom a múzeum elkötelezettségét abban, hogy egy olyan különleges teret hozzon létre, amely minden korosztályt arra ösztönöz, hogy újra kapcsolatba kerüljön a természettel és többet tudjon meg arról, hogyan védhetjük meg természeti világunkat” – állt a 42 éves walesi hercegné közleményében, majd azt is hozzátette, miszerint tisztában van azzal, hogy a természet milyen erővel támogatja a fejlődésünket és jólétünket. 

„Örömet okoz nekünk és segít megőrizni testi, szellemi és lelki egészségünket. Remélem, hogy ezek a kertek több ezer embert inspirálnak majd.”

Az üzenetet Katalin hercegné a Vilmos herceggel közös Instagram-fiókján osztotta meg. A walesi hercegnő védnökségét a múzeumban 2013-ban jelentették be, a palota pedig akkoriban azt mondta, hogy ez a szerep jól tükrözi kapcsolatát a természettel. A múzeum már három gyermeke kedvenc helyévé is vált. 

„Valóban úgy érzem, hogy a természet és a szabadban való interaktivitás óriási előnyökkel jár a testi és lelki jólétünk szempontjából” – mesélte Katalin egy 2019-es nyilatkozatában. 

Forrás: People Fotó: Getty Images