Huawei FreeBuds 6 tesztelés

Leteszteltük: a Huawei FreeBuds 6i fülhallgatóival stílusosan merülhetsz el kedvenc zenéidben

2024. augusztus 02.
Csoda szép színek, intelligens zajszűrés és ütős basszus – csak néhány azok közül a tulajdonságok közül, amelyek miatt a Huawei legújabb fülhallgatója azonnal belopta magát a szívembe. Lehetőségem volt két hétig tesztelni egy pár fémesen csillogó lila Huawei FreeBuds 6i-t – mutatom is a tapasztalataimat.

Bevallom, kicsit szkeptikusan álltam a Huawei legújabb vezeték nélküli fülhallgatójához – illetve úgy összességében a vezeték nélküli fülhallgatókhoz. Elképzelhetetlennek tartottam ugyanis, hogy ezek az apró kis bigyók valóban meg tudnának hosszú távon maradni a fülemben, és nem veszteném el őket nagyjából 15 perccel a behelyezés után. Mivel nem akartam feleslegesen pénzt kidobni egy olyan kütyüért, amit előbb-utóbb úgyis elveszítenék, egészen mostanáig maradtam inkább a jól megszokott, telefonba bedugható vezetékes fülhallgatómnál.

A tesztelésre kapott Huawei FreeBuds 6i fülhallgatóknak végül egy egyáltalán nem szokványos helyzetben volt lehetőségük bizonyítani: a készhez kapásuk másnapján Hollandiába repültem, ahova természetesen a kis „füldugók” is velem jöttek. És hogy elveszítettem-e őket? Rohantam a repülőtéren, az ablaknak dőlve aludtam az út során, vonatoztam, autóztam, szóval egy csomó, a vezeték nélküli fülhallgatóra „veszélyes” aktivitást végeztem – a Huawei FreeBuds 6i fülhallgatók azonban meg sem mozdultak. Nem hagytam el őket, még csak ki sem estek a fülemből. A nyaralásom alatt sikeresen megcáfolták a bennem élő előítéleteket, szóval már csak ezért is egy hatalmas piros pont jár nekik.

De lássuk, mi mindent tapasztaltam még a Huawei FreeBuds 6i fülhallgatók tesztelésének 2 hete alatt.

A Huawei FreeBuds 6i három színváltozatban kapható: fekete, fehér és lila. Nekem az utóbbit, a lila modellt volt szerencsém kipróbálni. A fülhallgató lila fényes műanyagból készült kivitelezése azonnal levett a lábamról. Kifejezetten örültem, hogy ezt a csoda szép színes modellt kaptam készhez, ami már ránézésre is minőségi hatást keltett.

A fülhallgatóhoz persze egy tok is járt. A szintén lila színű tok külső oldalán egy LED-es kijelző kapott helyet, amely jelzi magának a fülhallgatónak, illetve a toknak az akkumulátor töltöttségi szintjét. A fülhallgatók töltöttségi szintjét akkor mutatja, amikor a fülhallgatók bent vannak, míg a tok akkumulátorának töltöttségi szintjét akkor, amikor a fülhallgatók kint vannak. De nem csak egy szimpla tokról van szó, ez a fülhallgatók töltője is.

A Huawei FreeBuds 6i fülhallgatók 11 mm-es négymágneses dinamikus meghajtóval rendelkeznek, a frekvenciatartományuk 14 Hz és 40 Hz között van. Mindennek köszönhetően a kedvenc zenéim kifejezetten jól tudtak szólni belőlük. A zenehallgatás, vagy éppen podcast hallgatás élményét pedig csak tovább fokozta, hogy ezek a csoda szép lila fülhallgatók egészen rendkívüli zajszűrést tudnak biztosítani. Fantasztikus munkát végeztek még akkor is, amikor felszálltam a nem éppen halkan működő repülőre, vagy amikor forgalmas utak mellett sétáltam. Egészen meglepő élmény volt először betenni ezeket a kütyüket a fülembe, és megtapasztalni, milyen, amikor szinte teljesen ki tudom zárni a valóságot, és bele tudok merülni kedvenc zenéimbe. Mindezt a Huawei által kifejlesztett Intelligent Dynamic ANC 3.0-s aktív zajszűrő technológia tette lehetővé.

A fülhallgatók mellé letöltött AI Life appon belül ráadásul hat hangzási effekt közül (alapértelmezett, bass boost, treble boost, voices, symphony, hi-fi life) valamint három hangkezelési mód közül is lehet választani. Ez utóbbiak közül az egyik a fentebb említett zajszűrés, a második a kikapcsolt állapot, míg a harmadik az „Awareness” névre hallgat – ebben az esetben a készülék teljes egészében átengedi a környezeti zajt.

Huawei FreeBuds 6 tesztelés
Huawei FreeBuds 6 tesztelés

A két fülhallgató mindegyike rendelkezik egy-egy érintésérzékeny résszel, amelyek lehetővé teszik a lejátszás, vagy éppen a hangerő vezérlését. Alapértelmezés szerint a lejátszást vagy a szüneteltetést dupla koppintással lehet indítani, háromszori koppintással a következő dalra lehet lépni, míg, ha megnyomjuk és lenyomva tartjuk, akkor a zajszabályozási lehetőségek között válogathatunk. A fülhallgató szárát felfelé vagy lefelé simítva a hangerőt módosíthatjuk.

Utazásom során a Huawei FreeBuds 6i fülhallgatók akkumulátorában sem kellett csalódnom. Zajszűrés nélkül 8, míg zajszűréssel 5 óra zenehallgatást tudnak biztosítani. A töltőtok körülbelül 45 perc alatt tölti 0-ról 100 százalékra a füleseket, magát a tokot pedig nagyjából egy óra alatt tudtam teljesen feltölteni.

Mindezeket figyelembe véve ez a pár lila fülhallgató tökéletes társnak bizonyult a nyaralásom alatt.

Fotó: Huawei, szerző sajátja

Promóció