Kettő az egyben fülhallgató és hallókészülék

2021. január 22.
Az Olive Prót az ép hallású emberek és az enyhébb fokú halláskárosodástól szenvedők is használhatják, így tényleg széles rétegek profitálhatnak a termékből.

Sajnos még mindig gyakori, hogy a fogyatékossággal élő személyeknek készülő speciális termékek fejlesztése során egyáltalán nem gondolnak az esztétikai szempontokra – pedig egyáltalán nem mindegy, hogy valamilyen ormótlan szerkezetet, vagy épp csak egy finom kis fülest kell használnunk hallókészülékként. De az Olive Pro ennél is tovább ment, és olyan diszkrét eszközt alkotott, amelyet az ép hallású emberek és az enyhébb fokú halláskárosodástól szenvedők is használhatnak.

A vezeték nélküli fülhallgató egy mobilapplikáció segítségével kalibrálható, ha halláskárosultként szeretnénk használni: a szerkezet mesterséges intelligencia segítségével erősíti fel a külvilág beszédhangjait, miközben kiszűri a felesleges környezeti zajokat. Az amerikai FDA által gyógyászati eszközként is jóváhagyott kütyü ráadásul még olcsóbb is, mint a legtöbb piacon kapható hallókészülék. Persze használhatjuk „simán” fülhallgatóként is – ebben az esetben a cég kifejezetten magas minőségű hangzást ígér a zenehallgatáshoz.

Olvass tovább!