3 zseniális sminktrükk, amit minden 50 év feletti nő eltanulhatna Zsófia hercegnétől

2024. augusztus 10.
Beleértve azt az egyetlen rúzsárnyalatot, ami mindenkinek jól áll.
Zsófia hercegné smink
  • Zsófia hercegné maga a megtestesült elegancia.
  • A hercegné a divat és a smink terén is követendő példa.
  • Mutatjuk, mit érdemes ellesni Zsófia hercegné sminktrükkjei közül!

Ha a királyi család tagjainak divat- és szépségválasztásaiból szeretnénk inspirálódni, Zsófia edinburgh-i hercegnére mindenképpen érdemes odafigyelni. A múlt hónapban viselt babakék Roland Mouret maxiruhájától kezdve egészen a lenyűgöző áttetsző ruhájáig, amelyet a júniusi Royal Ascoton viselt, Zsófia hercegné úgy ötvözi a klasszikus és a kortárs divatot, hogy az a hozzánk hasonló hétköznapi emberek számára is elérhetővé válik.

Zsófia edinburgh-i hercegné egyébként a néhai Erzsébet királynő és Fülöp edinburgh-i herceg harmadik fiának, Eduárd edinburgh-i hercegnek a felesége.

De van egy másik dolog is, amit nagyra értékelünk a hercegnében: a mostanra jellegzetessé vált sminkjét, ami nemcsak tökéletesen emeli ki a vonásait, de remekül passzol az öltözködési stílusához is.

Következzen hát három zseniális sminktrükk, amit Zsófia hercegnétől elleshetünk!

És amelyeket egy 50 év feletti nő (vagy bármely más korosztály) könnyedén beépíthet a rutinjába.

1. Sminktrükk: könnyű alapok

Zsófia hercegné első sminktrükkje a könnyű alapozás

Zsófia hercegné első sminktrükkje a könnyű alapozás

A Zsófia hercegnéről készült fotókon jól látszik, hogy a bőre mindig nagyon természetesnek tűnik. Látszanak a szeplői és a napfoltjai, ami már csak azért is üdítő, mert gyakran halljuk, hogy ezeket a „hibákat” el kell rejtenünk.

Takarékoskodik az alapozóval, ami egy okos döntés, különösen az öregedő bőr esetében, mivel az erős smink hajlamosabb beülni a finom ráncokba. A könnyű hatás érdekében próbáljunk meg folyékony alapozót vagy színezett hidratálót használni, és ügyeljünk arra, hogy az arcunk közepétől kifelé haladva vigyük fel.

2. Sminktrükk: legyen az ajkunk mindig színezett

Zsófia hercegné második sminktrükkje a színezett ajkak

Zsófia hercegné második sminktrükkje a színezett ajkak

A barackos-rózsaszínes ajak Zsófia hercegné védjegye. Edinburgh hercegnéje nagyon kedveli ezt a különleges árnyalatot. Nem annyira élénk, hogy túlságosan rikítson, de éppen elég élénk ahhoz, hogy feldobja az arcszínét. A barackos-rózsaszínes ajak minden bőrtónuson jól tud állni, mivel meleg és hideg alaptónusai egyaránt vannak.

3. Sminktrükk: játék a szemekkel

Zsófia hercegné harmadik sminktrükkje a szemkihúzás

Zsófia hercegné harmadik sminktrükkje a szemkihúzás

Amikor kicsit látványosabb sminkre vágyik, Zsófia hercegné a szemfestékhez szokott nyúlni.  A könnyű alapozót és jellegzetes barackos-rózsaszín ajkát visszafogott fekete szemtussal párosítja, és szempilláit bőségesen bevonja szempillaspirállal, hogy kék szemét igazán kiemelje.

Forrás: Purewow Fotó: Getty Images