Ragyogott Vilmos herceg oldalán Zsófia, II. Erzsébet kedvenc menye

2023. június 14.
Különös párost alkottak az eseményen. A brit lapok szerint igazi „dinamit duók” együtt.
Vilmos herceg és Zsófia hercegné

A királyi család tagjai egész évben különböző látogatásokat tesznek, jótékonysági eseményekre mennek, annak érdekében, hogy adott szervezet, vagy intézmény a lehető legtöbb támogatást és figyelmet kapjon. Legyen szó olyan szülőket felkaroló alapítványról, akiknek a gyermeke öngyilkos lett, vagy egy ritka virágokat ültető kertészetről. Legtöbbször a királyi család dolgozó tagjai egyedül vesznek részt ezeken az eseményeken, vagy házastársuk, esetleg a testvérük oldalán jelennek meg.

Ezért is volt nagy meglepetés, amikor június 13-án Vilmos walesi herceg nem a nejével, hanem a néhai II. Erzsébet kedvenc menyével, Zsófia edinburgh-i hercegnével vett részt a Rhino Man című dokumentumfilm vetítésén. A film azokról az elkötelezett munkásokról szól, akik nap mint nap az életüket kockáztatják azért, hogy megvédjék a dél-afrikai orrszarvúkat az orvvadászoktól. Korábban még soha nem vettek részt kettesben ilyen eseményen, de Vilmos és nénikéje a brit sajtó szerint is „remek párost alkottak”. Zsófia egy ujjatlan ruhát viselt, hozzá sötétlila táskát, és egy nude magassarkú pántos szandált választott.

Vilmos herceg és Zsófia hercegné

Vilmos herceg és Zsófia hercegné a Rhino Man című film bemutatóján

II. Erzsébet legkisebb fia, Eduárd 1999-ben vette feleségül a korábban PR-szakemberként dolgozó Zsófiát. 2023-ig a Wessex grófja és grófnéja címet viselték, de idén III. Károly az edinburgh-i herceg és hercegnéje rangot adományozta nekik. Ez korábban Fülöp hercegé és II. Erzsébeté volt.

Zsófia igazán közel állt a királynőhöz, úgy tartották, hogy ő volt Erzsébet kedvenc megye. Ráadásul férjével együtt szó nélkül vállalták, hogy Meghan és Harry helyébe lépjenek a különböző jótékonysági ügyeket illetően, amikor azok kiléptek a családból. III. Károly koronázásán az első sorban foglaltak helyett Vilmos és annak családja mellett. 

III. Károly koronázásán a királyi család

Eduárd és Zsófia Vilmos családja mellett III. Károly koronázásán

A koronázás utáni kerti partin, amit a Buckingham-palotában tartottak, szintén Vilmos, Katalin, Eduárd és Zsófia voltak a házigazdák.  Itt szinte egyforma kalapot viselt a két hercegné.

Katalin hercegné és Zsófia hercegné

Katalin és Zsófia 2023 májusában. Majdnem egyforma kalapban

Zsófiának és Eduárdnak egy 20 éves lánya (Lady Louise Mountbatten-Windsor) és egy 16 éves fia (Jakab wessexi gróf) van. Louise a családból az, aki a néhai Fülöp herceg szenvedélyét követve maga is fogathajtó versenyző lett.

Eduárd edinbugh-i herceg és családja

Eduárd edinbugh-i herceg és családja

Fotó: Getty Images