Ez a nő lehet Károly király titkos fegyvere

2023. szeptember 05.
A királyi család viharos éveken van túl, III. Károly feladata most a monarchia egyensúlyba billentése, és néhány fontos családtag előtérbe helyezése.
Ez a nő lehet Károly király titkos fegyvere

Noha a walesi herceg és hercegné, valamint Anna hercegnő nem meglepő választás a királyi család legkiemelkedőbb pozícióinak betöltésére, van egy másik fontos szereplő a monarchia életében, akinek személye szintén felértékelődött az utóbbi időben. Őt tartják Károly király egyik „titkos fegyverének”, és a Buckingham-palota forrásai szerint kiemelkedő feladatot szántak neki.

A melegszívűségéről híres Zsófia edinburgh-i hercegné, Eduárd herceg felesége csaknem 25 éve van jelen a királyi család életében, és a szakértők a monarchia egyik legnagyobb értékének tartják őt. „Most már sokkal nyilvánvalóbb, hogy Zsófia kulcsfontosságú tagja a királyi család dolgozó tagjainak. Úgy gondolom, hogy az emberek a szívükbe zárták őt, különösen azóta, hogy kifejezte gyászát Fülöp herceg és a királynő elvesztése miatt” – fogalmazott Jennie Bond, a BBC korábbi királyi tudósítója. „Lehet, hogy a monarchia titkos fegyvere lesz, amikor nehéz lesz a helyzet.”

Nem ez az első alkalom, hogy Zsófia hercegnét jelentős szerepe miatt méltatták, ugyanis az egyik legmegbízhatóbb családtagként tartják számon. Még a királynő is megnyugtatónak találta menye jelenlétét, és nagyon megbízott benne – úgy tekintett rá, mintha a lánya lenne.

Forrás: Maire Claire UK, Fotó: Getty Images