Arcmasszázs – pofonegyszerűen fiatalodhat az arcunk

2024. szeptember 17.
Az arcmasszázs sokat hozzáadhat a stresszcsökkentéshez, a ráncsimításhoz és a felfrissüléshez. Ha ismerünk bizonyos akupresszúrás pontokat az arcon, és azt is tudjuk, hogyan masszírozzuk őket, látványos eredményt érhetünk el.
arcmasszazs

Ha a nappali szérumot, hidratálót vagy az éjszakai arckrémet nem csupán néhány gyors mozdulattal felkenjük, hanem gondosan bemasszírozzuk, mintha fokozottabban érvényesülnének a jótékony hatásaik. És ez még nem minden.

„Azon túl, hogy az arc masszírozása a szépségápolás egyik fontos eleme, az általános egészség megőrzéséhez is hozzátesz – magyarázza Koós Viktória nemzetközi arcjóga- és arctornatréner. – A mindennapi stressz, feszültség és a környezeti hatások negatívan befolyásolják a bőrünk állapotát. Az arcmasszázs serkenti a vérkeringést, elősegíti a bőr oxigénellátását és a tápanyagok jobb felszívódását, míg az arcizmok ellazítása csökkenti a ráncok kialakulását és felfrissíti az arcbőrt. A taktilis inger, vagyis az érintés ráadásul a lelki egészségünk szempontjából is elengedhetetlen.

„Az alapja a meridiánrendszer, amely az energiát (Qi) szállítja a testben – folytatja szakértőnk. – Ezek a meridiánok az egész testben megtalálhatók, beleértve az arcot is, és mindegyikük egy-egy belső szervhez kapcsolódik. Az arc akupresszúrás pontjainak masszírozása csökkenti a feszültséget, javítja a bőr állapotát és hozzájárul a testi és lelki jólléthez, a szervezet egyensúlyának és egészségének visszaállításához. Az akupresszúrás arcmasszírozáshoz nem feltétlenül szükséges speciális eszköz, de például a jade vagy rózsakvarc görgők, arcrollerek, gua sha kövek segíthetnek a pontok hatékonyabb stimulálásában és a bőr nyugtatásában, míg az akupresszúrás masszázsbotok célzott nyomást biztosítanak. A hidratáló és tápláló arcolajok támogatják a bőr regenerálását és megkönnyítik az arcmasszázs mozdulatait.” 

Gyakorlati arcmasszázstippek

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Koós Viki (@arcjoga_arctorna_koosviki) által megosztott bejegyzés

1. Harmadik szem

(A szemöldökök között, az orrgyök fölött)
Segít a stressz csökkentésében és a homlok ráncainak enyhítésében. Finoman nyomjuk és masszírozzuk a pontot körkörös mozdulatokkal egy-két percig.

2. Templom

(Halántékon, a szemöldök külső vége és a hajvonal között)
Körkörös mozdulatokkal masszírozzuk mindkét oldalon, ez enyhíti a fejfájást és a szemfáradtságot.

3. Állgödör

(Az alsó ajak és az áll közötti mélyedésben)
Ennek a pontnak a masszírozásával enyhíthető az állkapocs feszültsége, ezáltal az arc harmonikusabbnak, relaxáltabbnak, kipihentebbnek látszik. A bőr rugalmassága is fokozható, itt is a finom nyomást váltsa körkörös masszírozás kb. egy-két percen keresztül.

Fotó: Getty Images

A cikk teljes verzióját keresd a Marie Claire 2024/5-ös lapszámában!