Kicsoda Glen Powell, Hollywood új szexi színésze, akit még Tom Cruise is mentorál?

2024. szeptember 18.
Miután számos lenyűgöző filmben, műfajban és szerepben játszott, végre elérte a sztárstátuszt Glen Powell, sőt, ma Hollywood egyik legszexisebb pasijának tartják.
Glen Powell: itt van minden, amit érdemes tudni róla
  • Glen Powell Hollywood egyik legnagyobb sztárja 2024-ben.
  • Idén három népszerű filmben szerepelt, köztük az új kasszasikerben, a Twisters – Végzetes viharban.
  • Íme, amit kell tudni a 35 éves színészről.

Glen Powell a 2024-es év egyik kiemelkedő hollywoodi sztárja, köszönhetően annak, hogy idén feltűnt egy sor kiugró filmben.

A színész éve már remekül indult az Imádlak utálni című rom-commal, ami 2024 elején nagyot szólt. Aztán júniusban Glen Powell szerepelt az óriási népszerűségnek örvendő Netflix-filmben, a Hit Manben. A következő kasszasiker pedig a nyáron bemutatott Twisters. Ezek a filmek reflektorfénybe helyezték Glen Powellt és milliók lettek kíváncsiak a szexi színészre.

Szóval lássuk, kicsoda Hollywood új üdvöskéje, itt van néhány érdekesség Glen Powellről:

1. Sztepptáncot tanult

Glen Powell 1988. október 21-én született az amerikai Austinban és 1,83 m magas. Powell a középiskolában lacrosse-ozott, focizott és kosárlabdázott. Emellett sztepptáncot is tanult és 1999, illetve 2003 között a Broadway Texas Players díjnyertes együttesével is fellépett.

2. Nagyon közel áll a családjához

A színésznek szoros kapcsolata van a szüleivel, idősebb Glennel és Cyndyvel. Van egy nővére is, Lauren Powell Whatton és egy húga, Leslie. Glen Powell szülei a közelmúltban nagy figyelmet kaptak, miután csatlakoztak hozzá a vörös szőnyegen a Hit Man és a Twisters premierjein. Idősebb Glen és Cyndy is feltűnt a fiuk legtöbb filmjében. Ilyen a Kémkölykök 3-D – Game Over, A számolás joga és a Twisters is. Glen Powell májusban azt mondta a THR-nek, hogy legalább egy családtagja mindig beugrik az egyik filmjébe.

3. Denzel Washington győzte meg, hogy színész legyen

Glen Powell gyermekkora óta színészkedik, először a Kémkölykök 3-D – Game Over című filmben debütált 2003-ban. Glen Powell akkor kezdett komolyabb színészi karriert folytatni, miután szerepet kapott Denzel Washington 2007-es The Great Debaters című filmjében. Washington és ügynöke, Ed Limato úgy gondolta, Glen Powell nagyszerű színész lehet, és rávették, hogy költözzön Los Angelesbe.

Glen Powell és házi kedvence Brisket

Glen Powell és házi kedvence, Brisket

4. Kezdetben forgatókönyv-olvasóként kapott munkát

Mielőtt meghalt, Ed Limato szakmai gyakorlatot szervezett Glen Powellnek Lynda Obst producernél, így forgatókönyv-olvasóként megtudta, hogyan működik Hollywood, és mitől lesz jó egy rom-com forgatókönyv. „Igazán lehetőségem nyílt megérteni, hogyan látta (Lynda) a műfajt, és világszínvonalú produceri oktatást kaptam” – mondta Glen Powell. „Az volt az igazi haszna annak, hogy forgatókönyv-olvasó vagyok, hogy naponta több rom-comot is elolvashattam.”

5. Glen Powell online fejezi be a főiskolát

Színészi karrierje megkezdése előtt Glen Powell beiratkozott az austini Texasi Egyetemre. De csak egy évet végzett el, aztán Los Angelesbe ment. Nemrég az Indiewire-nek arról mesélt, hogy ősszel folytatni fogja tanulmányait, hogy megszerezze a diplomáját, miközben Londonban forgatja következő filmjét, a The Running Mant.

6. Jó barátok Tom Cruise-zal

Glen Powell 2022-ben megosztotta a Men’s Healthszel, hogy a 2022-es Top Gun: Maverick kasszasikerben a Rooster hívójelű Bradley Bradshaw hadnagy szerepére jelentkezett, miután hónapokig tanulta, hogyan kell pilótaként élni, és rengeteg időt töltött a kaliforniai Edwardsban található légibázison. Végül Miles Teller kapta a szerepet, de Tom Cruise és a rendező Joe Kosinski le voltak nyűgözve Glen Powelltől és felajánlották neki Hangman szerepét.

Glen Powell visszautasította a karaktert, de Tom Cruise és Joe Kosinski annyira szerették volna, hogy Powell szerepeljen a filmben, hogy az ő javaslatai alapján átírták a neki szánt szerepet. Azóta Glen Powell közeli barátja Tom Cruise, aki mentorálja is.

Nem mellesleg Glen Powell a Top Gun: Maverick szereplőgárdájával együtt megtanulta a Cessna és az F-18 gépek vezetését, és a forgatás befejezése után Powell még pilótaengedélyt is szerzett.

7. A rajongók szerint úgy néz ki, mint egy kapibara

2023 áprilisában született egy mém, miután az X egyik felhasználója összehasonlította Glen Powell képét egy kapibarával. A színész sokáig nem értett ezzel egyet, de végül miután bejött a „hot rodent men” őrület és szexivé váltak a rágcsálóarcú férfiak, köztük Glen Powell is a kapibara megjelenésével, végül elfogadta a dolgot.

8. Van egy kutyája és egy házi majma

Glen Powell a Twisters bemutatójára magára vitte a kutyáját. A rajongók megszállottjává váltak Powell örökbefogadott terrier-uszkár keverék kutyájának, Brisketnek. De mielőtt Brisket képbe került volna, Glen Powellnek már volt egy kedvenc majma, akit Charlie-nak hívnak.

Forrás: Business Insider Fotó: Getty Images