Ha ezt nem tudtad a melled bőréről, hamarabb megereszkednek a cicik

2024. szeptember 27.
A legtöbb bőrápolási rutin az arcra és a nyakra összpontosít, pedig szakértők szerint ugyanilyen figyelmet érdemel a melleink ápolása is. Lássuk, hogy miért és miként érdemes tennünk a mell bőrének szépségért!
mell-borapolas-borgyogyasz

Egyre több olyan, a bőrápolással foglalkozó cikk bukkan fel a világhálón, ahol a fókuszban a mell ápolása áll. A szakértők arra próbálják meg felhívni a figyelmet, hogy a mell bőrápolási rutinjának ugyanolyan komplexnek kellene lennie, mint amilyet az arcunknak biztosítunk.

Vagyis a hozzáértők szerint, ugyanolyan gondossággal – így akár többlépéses és több terméket önmagában foglaló rutinnal – kellene „eljárnunk” a testünk más területein, különösen a mellükön, ahogyan azt tesszük többnyire az arc és a nyak esetén.

A mell ápolása azért is fontos, mert itt a bőr érzékeny, és olyan tényezők is befolyásolhatják egészségét, szépségét, mint az UV-sugárzás, a hormonális változások vagy éppen az öregedés, mondta el a Michigen állambeli okleves oszteopata orvos és bőrgyógyász, Dr. Annette LaCasse.

mell-borapolas-borgyogyasz

A mell bőrápolásához egy tudatosan kiválasztott melltartó is hozzátartozik

Erre persze mondhatnánk, hogy azokon az alkalmakon kívül, amikor éppen nem dekoltált ruha van rajtunk, a melleinkre nem hat túl sok időjárási tényező. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne szükségünk külön mell bőrápolási rutinra, vélekedik a marylandi bőrgyógyász, Dr. Ife Rodney. “A mell területe ki van téve a szűk ruházatoknak, súrlódásnak és gyakran a napsütésnek is, amelyek ki kezdhetik a bőr egészségét”.

Amit a melled bőréről tudni kell

A bőrünk a testünk legnagyobb szerve, amelynek vastagsága sokféle lehet területtől függően. A mell bőre a finom és vékony kategóriába tartozik, és jellemzően szárazabb, mint a fejünkön, vagy az arcunkon.

Az alacsonyabb faggyútermelés érzékenyebbé teszi itt a bőrt a kiszáradásra, a leégésre és az életkorral összefüggő változásokra is, fűzte hozzá a szakértő. Az öregedés hatására ráadásul a melleink bőre elveszíti a korábbi rugalmasságát, feszességét, megereszkedik és megjelenhetnek a ráncok is.

Mellápolás: miért jó kívülről táplálni?

A mell bőrápolása és a rendszeres hidratálás segíthet minimalizálni a száraz bőrt, de csökkentheti például a terhesség, a szoptatás vagy a súlyingadozások általakozott striák megjelenésének esélyét is.

Egy jó mellápolási rutin kitér az olyan problémák megelőzésére is, mint a dörzsölés vagy a gombás fertőzések megelőzése. Ezekre a problémákra többek között egy jó dörzsölésgátló kenőcs, púder adhat választ, ezek szárazon tartják a mell alatti területeket, de a jól illeszkedő, kényelmes melltartó is nagy segítség lehet.

mell-borapolas-borgyogyasz

A mell bőrápolásában egy jó szérum is szerepelhet

A lemosás terén az enyhe pH-semleges lemosók számítanak a legjobb választásnak, ahogyan az arc esetében is. Ezekkel eltávolíthatjuk a szennyeződéseket és az izzadságot. A rendszeres hidratálás is fontos, válasszunk hipoallergén és illatanyagmentes termékeket, és olyan hidratáló krémeket, amelyekben hialuronsav
vagy glicerin is van.

Amennyiben maximalista mell bőrápolási rutint tervezünk, iktassunk be egy feszesítő szérumot vagy krémet. Itt a hialuronsav mellett keressük a peptides vagy antioxidánssal dúsított verziókat, ezek elősegítik a bőr feszességét és rugalmasságát. Ne felejtsük el, hogy a mell bőrének ápolásánál is fontos a fényvédelem. Legalább 30 faktoros fényvédőt vigyünk fel, különösen hosszabb ideig tartózkodunk a szabadban.

Forrás: HuffPost, fotó: Getty Images