Otthoni IPL szőrtelenítő gépek, a nyár szépségslágere

2024. június 11.
Otthoni IPL szőrtelenítő gépek ígérnek tartósan sima lábakat, mégpedig egyre nagyobb kínálatban. Megnéztük, mi is a villanófényes technológia lényege, kiknek a leginkább megfelelő, és melyek a jelenleg népszerű otthoni IPL szőrtelenítő termékek.
otthoni-ipl-szortelenito-gepek

Alig néhány éve az IPL (Intense Pulsed Light) szőrtelenítő készülékek főleg a szalonkezelések körére korlátozódtak, ám mára gombamód elszaporodtak az otthoni IPL szőrtelenítő gépek. A népszerűségük folyamatosan nő, hiszen hosszú távú megoldást kínálnak a nem kívánt szőrszálak eltávolítására. Nagy előnye az is a technológiának, hogy hatékonyan és viszonylag fájdalommentesen dolgozik a szőrszálak kiirtásán, de mielőtt csak úgy leemelnénk egy otthoni IPL szőrtelenítő gépet a boltok polcairól, érdemes kicsit utánajárni a témának.

IPL, otthon is bajnok a szőrtelenítésben

A lézeres szőrtelenítéshez hasonlóan itt is egy fényforrás célozza meg a szőrtüszőkben lévő melanint. Az IPL esetében azonban az intenzív, széles spektrumú impulzusfény fény dolgozik a sima lábakért, a bőrfelszín alatt hőenergiává alakulva, megszakítja a szőrszálak növekedési ciklusát. Ez a hő annyira károsítja a szőrtüszőket, hogy egyúttal meg is akadályozza a szőr újranövekedését. Az otthoni IPL szőrtelenítő gépek legfontosabb előnyei közé tartozik a hosszú távú eredmény, a valóban sima bőrfelület, a viszonylag elhanyagolható kellemetlen érzés és az otthoni kényelem.

Az, hogy mennyi ideig kell használnunk az otthoni IPL szőrtelenítő gépet, a szőr- és bőrtípusunktól függ, de többnyire 6-12 kezelés alatt jelentős szőrcsökkenés érhető el. Fenntartó kezeléseket pedig az eredmények megtartásához érdemes 1-2 havonta beiktatnunk.

@belicia.arnold

♬ original sound – Belicia

Extra IPL-tippek

1. Bőrtípus meghatározása

Az IPL technológia a sötétebb bőrtónusokat leszámítva a legtöbb bőrtónus esetében eredményes, de legjobban a világosabb bőr és sötétebb szőr kombinációjában működik. Mielőtt megvásárolnánk egy készüléket mindenképpen ellenőrizzük, hogy az adott IPL készülék alkalmas-e a bőrtípusunkra.

2. Hol ne alkalmazzuk?

Az otthoni IPL szőrtelenítő gépek egészen sok területen bevethetőek, szépen elbánnak a szőrszálakkal nem csupán a lábszárakon, de akár a test egyéb területein, a karokon, az arcon. De semmiképp sem szabad többek között anyajegyeken, hegeken, sötét foltokon, ahogyan a mellbimbón, a nemi szerveken vagy a végbélnyílás körül bevetni, ha nem akarunk esetlegesen extra fájdalommal vagy sérülésekkel számolni.

3. Utókezelés

Az otthoni IPL szőrtelenítő gépek használata után figyeljünk arra, hogy kerüljük a közvetlen napfényt, és használjunk nyugtató krémet, ha szükséges. Ügyeljünk a fényvédelemre is, használjunk magas faktorszámú naptejet a kezelt területen.

3 kedvenc otthoni IPL készülék 

Bőrbarát favorit

otthoni-ipl-szortelenito-gepek

Foreo Peach™ 2 professzionális IPL szőrtelenítő, 168 990 Ft

Csinos, sikkes, és kifejezetten fájdalommentes kezelést ígérő készülék. A Peach™ 2 kíméletes az érzékeny bőrön is. Szeretni fogjuk a könnyű használat és az ergonomikus kialakítás miatt is. Testre szabható beállítások, többféle intenzitási szinttel bír, így tényleg magunkra szabhatjuk a kezeléseket. Külön piros pont a készülék nagy kezelési ablakának, ennek köszönhetően a kezelések ugyanis gyorsak és hatékonyak, ami elég hasznos a nagyobb testfelületek, így a lábak vagy a karok esetében.

Kezdőknek és haladóknak

 

otthoni-ipl-szortelenito-gepek

Philips Lumea IPL 9000 Series szőrtelenítő 256 077 Ft
A bőrtónust érzékelő és az optimális fényintenzitást automatikusan beállító SenseIQ technológia mellett nagy előnye a készüléknek, hogy vezeték nélküli kialakítása nagyobb mozgásszabadságot biztosít. A készülék esetében ráadásul a gyors villanási sebesség miatt a kezelési idő jelentősen csökken. Ergonomikus kialakításának hála tényleg felhasználóbarát, amit a kezelőfelület is megkönnyít – kezdők számára is ideális választás.

Hosszú távú bajnok

 

Braun Smart IPL – Skin i-expert PL7253 IPL villanófényes szőrtelenítő, 324 000 Ft

A csúcstechnológiás intelligens Skin i-expert rendszer az első a világon, ami használat közben megtanulja a felhasználó igényeit, és elemzi egyedi bőrtónusát és ezeknek megfelelően személyre szabja a kezelést. Az ingyenes készülékhez kapcsolható Skin i-expert alkalmazás valós idejű útmutatásának és visszajelzésének köszönhetően a kezelés olyan, mint ha személye kozmetikus állna rendelkezésünkre az otthon kényelmében, bármikor, időpontfoglalás nélkül. Az applikáció intelligens naptára megtervezi a kezeléseket és összehangolja személyes naptárunkkal. Az IPL-készülékhez precíziós fejek is tartoznak a kisebb, érzékenyebb területek kezeléséhez, mint az arc és az intim részek (például a szeméremdomb, a nagyajkak, a gát és az ánusz környéke), míg a normál fej ideális a hónaljhoz, a széles fej pedig a nagyobb testfelületeken, mint a mellkas vagy a comb nyújt hatékony kezelést. Az sem mellékes, hogy akár 400 000 villanást is biztosít. Ez annyit jelent, hogy hosszú távú használatra számíthatunk az esetében, anélkül, hogy gyakori cserére lenne szükség.

Fotó: Getty Images