A mellpirosítás a legújabb szépségőrület – így csináld!

2023. november 25.
Azt már tudtuk, hogy a pirosítót nemcsak az arcunkra, de akár szemhéjunkra, sőt, az orrunk hegyére is kenhetjük, most azonban kiderült, hogy mellkasunkat is szépíthetjük vele.

A TikTok az őrültebbnél őrültebb beautytrendek melegágya, szóval már meg sem lepődünk rajta, hogy a mellek, egészen pontosan a dekoltázs sminkelésének igénye is megjelent a felületen. Persze valójában nem egészen új keletű a törekvés: a profi sminkmesterek régóta tudják, hogy a nyakat és – pláne, ha kivágottabb ruhákat viselünk – a mellkast az arc meghosszabbításaként kell értelmezni, így a vörös szőnyeges eseményeken gyakran ezekre a bőrfelületekre is felvisznek alapozót vagy akár ragyogást fokozó testpermeteket, highlightereket.

Az új tiktokos őrület esetében azonban már pirosító is kerül a dekoltázsunkra! A fogás szintén egy sztársminkestől, Sir Johntól származik, aki állítólag Beyoncén is alkalmazza a módszert. A lényeg, hogy az enyhe pirossággal egyrészt a dekoltázsra vezetjük a tekintetet, másrészt egészséges, üde pirosságot adunk neki – kicsit úgy, mintha az intenzív testmozgástól vagy egy jó orgazmustól pirult volna ki a bőr.

Ezzel az ügyes trükkel belső ragyogást és vitalitást adhatunk a mellkas területének, amitől végül sokkal szexibb lehet a megjelenésünk.

Így pirosítsd a dekoltázsodat!

Ha szeretnéd te is kipróbálni az új trendet, nem lesz túl nehéz a dolgod! Nyugodtan használd a kedvenc pirosítódat és egy klasszikus pirosítóecsetet, és a szokásos módon vidd fel a sminket a dekoltázs középső részére – onnan oszlasd szét finoman a mellkas területén. A természetes hatás érdekében próbáljunk olyan színt választani, ami a bőrünk saját pirosságát utánozza.

Érdemes lehet egyébként  kísérletezni a pirosítóval, hiszen az nemcsak az arcunkra, de a néhány hónapja taroló szintén tiktokos trend jegyében akár az orrunkra is kerülhet – így imitálva a hidegtől kipirult arcot. De sok sminkes állítja, hogy pirosítót használhatunk a bronzosítókhoz hasonlóan is, vagyis úgy, hogy egy keveset a homlok széleire is felviszünk belőle. De a millennial pink mánia nyomán szemhéjpúderként is felvihetjük kedvenc árnyalatainkat.

Épp ezek miatt mindenképpen szerezzünk be egy olyan pirosítót, ami passzol a bőrtónusunkhoz és a hajszínünkhöz, hiszen a meleg, üde pirosság tényleg mindenkinek jól áll – nem véletlenül ez a francia nők egyik legbecsesebb sminktitka.

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images