Sztárok, akik egyre többször viszik magukkal a vörös szőnyegre a kutyáikat

2024. október 20.
Demi Moore mostanában sosem érkezik egyedül a vörös szőnyeges eseményekre, ugyanis magával viszi Pilafot, a kutyája és ezért imádják a rajongók. Manapság egyre több sztár követi a színésznő példáját.
Sztárok és kutyáik a vörös szőnyegen 
  • Egyre divatosabb lett a kutyatartás az elmúlt években.
  • Az utóbbi időben gyakran jelennek meg a sztárok a különböző premiereken és a vörös szőnyeges eseményeken a kutyáikkal.
  • Például Demi Moore és Glen Powell is többször mutatkozott hivatalos eseményen a kutyájával.

Anant Ambani – Ázsia leggazdagabb emberének fia – és Radhika Merchant 600 millió dolláros esküvőjén csupán egy valaki tűnt unottnak. A család kutyája, Happy talán nem vette észre, milyen szerencsés, amiért ott lehetett a nívós ünnepségen. De nem Happy az egyetlen a sztárok kutyái közül, aki mostanában reflektorfénybe került.

Ott van például a terrier-uszkár Brisket, aki részt vett gazdájával, Glen Powellel a Twisters Los Angeles-i premierjén. Sir Pippin of Beanfield – vagyis Pip a barátainak – a bichon havanese pedig részt a wimbledoni döntőn Glenn Close-zal.

De a leghíresebb sztárkutya az utóbbi időben nem más, mint Pilaf, Demi Moore csivavája, akit szinte mindenhová magával visz a gazdája. A színésznő kutyája premiereken járt a nyáron, a cannes-i filmfesztiválra, de még Tom Holland Rómeó és Júlia című előadásán is a londoni West Enden.

Sztárok és kutyáik: Demi Moore és Pilaf

Sztárok és kutyáik: Demi Moore és Pilaf

Egyre divatosabb a kutyatartás

Nem kérdés, hogy sokan tekintenek családtagként a kutyájukra, és emiatt egyáltalán nem meglepő az, ha néhány sztár még a vörös szőnyeges eseményekre is magukkal viszik a kedvenceiket. Egyre többen tartanak háziállatot, és ezzel együtt az állattartás piaca is folyamatosan bővül. Tavaly számos divatház, a Gucci és Celine, valamint Tommy Hilfiger és Hugo Boss is piacra dobott házi kedvencek számára készített termékcsaládokat.

A kutyák öltöztetése „rendkívül népszerű, mert nemcsak aranyossá teszi őket, hanem jellegzetes identitást és személyiséget is kölcsönöz nekik” – mondja Tiffany Hsu, a Mytheresa beszerzési igazgatója. „Ez a trend lehetővé teszi az állattulajdonosok számára, hogy kedvenceiken keresztül kifejezzék saját személyiségüket és ízlésüket… ez az önkifejezés elragadó formája, amely erősíti a kötődést a gazdi és a kedvence között.”

Míg Hsu szerint Ázsiában már egy ideje általános a kutyadivat, addig máshol a járvány robbantotta be a kisállatok örökbefogadását. „A kedvtelésből tartott állatok számának növekedése soha nem látott szintre emelte a kisállat-termékek iránti keresletet” – mondja Hsu.

Ugyanakkor Bill Lambert, a nonprofit Kennel Club vezetője arra figyelmeztet bennünket: „Fontos, hogy a tulajdonosok ne feledjék, a kutyák nem divatkellékek.” Hangsúlyozta, hogy a gazdik ne ruhákkal és tárgyakkal kényeztessék a kutyáikat. „A sétálás, a szociális és mentális stimuláció, valamint sok odafigyelés az a fajta kényeztetés, amire szükségük van” – magyarázza Lambert.

Sztárok és kutyáik: Glen Powell és Brisket

Sztárok és kutyáik: Glen Powell és Brisket

A sztároknak is körültekintően kellene bánniuk a kutyáikkal

Nagy a szakadék a színészek, valamint a multimilliomos üzletemberek kutyái és az átlagember által gondozott kutyák életmódja között. Úgy tűnik, hogy a sztárok és a gazdagok kutyái számos olyan kiváltságot élvezhetnek ki, amit az átlagemberek kutyái nem, legyen az egy fényűző kutyanapközi, egy színházi előadás vagy éppen a vörös szőnyeg.

Bill Lambert viszont ezzel kapcsolatban azt mondja: „Létfontosságú, hogy a gazdik, akik kutyájukat szeretnék magukkal vinni az különböző eseményekre, először mérlegeljék, hogy kutyájuk jól fogja-e érezni magát és boldog lesz-e abban a környezetben, illetve hogy van-e lehetősége inni. ”

Sztárok és kutyáik: Glenn Close és Pip

Sztárok és kutyáik: Glenn Close és Pip

Forrás: The Guardian, Fotó: Getty Images