Sztárok, akik nevetségesen olcsón vállaltak el egy szerepet

2023. augusztus 23.
Bizony, még a legnagyobb sztároknak sem jár mindig dollármilliós fizetés.
Sztárok, akik nevetségesen olcsón vállaltak el egy szerepet

Természetesen a következő fizetések csak hollywoodi mércével számítanak nevetségesen alacsonynak, az olyan földi halandók számára, mint amilyenek mi is vagyunk, így is felérnének egy lottó ötössel. Hogy jobban átérezhessük, érdemes megnézni  Robert Downey Jr. egyik legutóbbi fizetését. A színész a Bosszúállók: Végjáték filmért a Hollywood Reporter értesülései szerint legalább 75 millió dollárt kaphatott – átszámítva több mint 25 milliárd forintot. Ezt a temérdek pénzt még elképzelni is nehéz, ugye? Nos, a következő sztárok gázsijai meg se közelítették ezt az összeget…

Brad Pitt – Thelma és Louise (1991)

brad-pitt

Brad Pitt

Thelma és Louise volt az a film, amivel Brad Pitt végre be tudott törni Hollywoodba: nemcsak a kritikusok ismerték el a tehetségét, de a mozinézők is rögtön felfigyeltek a fiatal, sármos színészre. De hiába volt nagy költségvetésű a film, és hiába rendezte maga Ridley Scott, az újonc Bradet nem fizették túl benne… A szerepért mindössze 9 000 dollárt, átszámítva mai árfolyamon 3,1 millió forintot kapott. Brad Pittnek akkoriban valószínűleg még ez is több volt, mint elég.

Ryan Gosling – Fél Nelson (2006)

ryan-gosling-halloween-album

 Ryan Gosling

A 2004-es Szerelmünk lapjai sikere után Ryan Gosling nem ugrott bele egy újabb nagy költségvetésű filmbe, a milliós fizetés helyett inkább az érdekes forgatókönyvek motiválták egy-egy szerep elfogadásakor. Így kötött ki a Fél Nelson című moziban, ahol egy drogfüggő tanárt alakított. A színész a munkájáért heti 1000 dollárt, tehát nagyjából 350 ezer forintot kapott. A szerepért azonban később Oscar-díjra is jelölték – ha másért nem, ezért mindenképpen érdemes volt elvállalnia.

Adam Levine – Szerelemre hangszerelve (2013)

adam levine

Adam Levine

Ez volt az a film, amiben a Maroon 5 frontembere színészként debütált és ahogy később több interjúban is elmondta, a mozi leginkább egy szerelemprojekt volt a számára. Éppen ezért az énekes egészen konkrétan nem is fogadott el fizetést a munkájáért. „Fizetés nélkül csináltam meg ezt a filmet. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ebben a helyzetben vagyok. Teljesen másképp kezelhetem a színészetet, mert már nem kell az anyagiak miatt aggódnom” – nyilatkozta.

Jennifer Lopez – A Wall Street pillangói (2019)

Jennifer Lopez apró fehér tangabikiniben mutatta meg formás hátsóját

 Jennifer Lopez

A Wall Street pillangói című filmnek JLo nemcsak a producere volt, de a főszerepét is eljátszotta. A  film rögtön a premiert követően hatalmas sikert aratott, éppen ezért mindenki arra következtetett, hogy Jennifer jól meg is szedte magát vele. Nos, egy interjúból kiderült, hogy ez egyáltalán nem így történt. Az énekesnő azt nyilatkozta, hogy ezzel a filmmel gyakorlatilag semmit nem keresett, mindössze 99 dollárt, tehát nagyjából 35 ezer forintot tett zsebre. „Olyan dolgokat csinálok, amiket szeretek, amikhez van kedvem. Ezzel a filmmel nem kerestem egy rakás pénzt, mivel ingyen vállaltam el. Mindig csak magamban bízhatok” – mondta az interjúban.

Jonah Hill – A Wall Street farkasa (2013)

jonah-hill

Jonah Hill

Jonah Hill, mióta A-listás színész lett Hollywodban, általában milliókat kap egy-egy szerepért, de nem is olyan régen hajlandó volt ennek a töredékéért is elvállalni egy munkát. 2013-ben A Wall Street farkasa című filmért Jonah mindössze 60 ezer dollárt, tehát 21 millió forintot kapott. „Eladtam volna a házamat, még fizettem is volna érte, csak hogy Scorsesével dolgozhassak… Bármit megtettem volna a világon és megtennék újra” – nyilatkozta akkor a sztár.

George Clooney – Jó estét, jó szerencsét! (2005)

george-clooney-chrissy-teigen-visszavag

George Clooney

George Clooney Hollywood egyik legnépszerűbb színésze, mégsem fél kockáztatni, ha munkáról van szó. A 2005-ös Jó estét, jó szerencsét! című filmnek az írója, rendezője és főszereplője is volt, mindezért pedig összesen 120 ezer dollárnyi fizetést vett fel – magyarán 42 millió forintnyi gázsit.

Matthew McConaughey – Mielőtt meghaltam (2013)

Matthew McConaughey szakmát váltott, és írtó jól áll neki

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey a szerep kedvéért csontsoványra, alig 60 kilósra fogyott, így játszotta el az AIDS-szel diagnosztizált férfi karakterét. Matthew egészen addig főleg cukormázas romkomokban játszott, itt azonban végre meg tudta mutatni az igazi tehetségét. A munkájával viszont viszonylag keveset keresett, összesen 200 ezer dollárt, azaz 71 millió forintot. Cserébe a szerepért néhány hónap múlva egy Oscar-szobrocskát is hazavihetett.

Fotó: Getty Images Forrás: Flickside