Beköszöntött az igazi tél, a havas latyakban pedig a vitaminpótlás mellett leginkább a hangulatjavító fogásokra vágyunk. Tökéletes hétköznapi vacsora lehet az alábbi, felturbózott sajtmártásos fusilli. Az igazi trükk most a tálalásnál van: ha tehetitek, ne hagyjátok le a diót és a nagy maréknyi petrezselymet a tészta tetejéről, így lesz igazán teljes a fogás.
Gorgonzolás-pórés fusilli
(2 főre)
- 200 gramm fusilli
- 1 ek olívaolaj
- negyed szál póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 10 dkg gorgonzola
- 5 dkg parmezán
- só, bors
- 1 marék dió
- 1 marék petrezselyem
A tésztát a csomagoláson jelzett idő alatt kifőzzük. Leszűrés előtt a főzővízből egy bögrényi mennyiséget félreteszünk.
A pórét vékonyan felszeleteljük, majd egy evőkanál olajon, levés sóval összekeverve 5 perc alatt üvegesre főzzük. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd 30 másodpercig pirítjuk. Ekkor felöntjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a feldarabolt gorgonzolát és a reszelt parmezánt. Beleöntünk egy decit a tészta főzővizéből is. Sózzuk, borsozzuk, majd egyet forralunk rajta, amíg a sajtok felolvadnak.
A tésztát összeforgatjuk a sajtszósszal, majd a durvára vágott dióval és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.