Kedvenc helyünk a héten Extra: Nomád Glamping Buborékház

2019. május 22.
Két napra ismét elhagytuk Budapestet, hogy felfedezzünk egy több szempontból is rendhagyó, vidéki helyet, amely végül nemcsak a belvároson, de egészen a komfortzónánkon kívülre vezetett. Kipróbáltuk a Magyarországon egyedül Noszvajon működő glamping burorékházat, ahol luxus körülmények között aludtunk (szinte) a szabad ég alatt.

Egy éjszaka a természetben minden várakozásunkat felülmúlta, és ezért a ritmusért bármikor szívesen váltanánk a digitális nomád életstílusra! Elmesélem, miért.

Noszvaj egyre több csodát rejt a városból kiszakadni vágyók számára: az ország legtisztább levegőjű települése a Bükk ölelésében nem csak fantasztikus túraösvényeket tartogat, a szálláslehetőségek újraértelmezésében is a csúcson járnak.

A Nomad Hotel & Glamping alapítója, a Balogh család, a hangulatos hotelen kívül évről évre nemzetközi szintű glamping szállásokkal bővíti a palettát, melyekben egyre inkább a természet közvetlen közelségében érezhetjük magunkat. Felismerték, hogy egyre nagyobb az igény az extrém szállások iránt, így a jurtától kezdve konténerházon át adott náluk minden, hogy egy burn-out közeli időszak után elvonuljunk a természetbe. Legújabb sikersztorijuk pedig az egy éve épített buborékházakhoz kötődik, ahová mi is érkeztünk, hogy eltöltsünk egy éjszakát és két teljes napot a Síkfőkúti-tó partján.

A buborékház jellegzetessége, hogy az égbolttól gyakorlatilag egyetlen átlátszó réteg választ el minket pihenés közben. Az öt méter átmérőjű, gömbölyű sátrat a kintről beáramló, friss erdei levegő tartja a magasban, így a belépésnél is fontos ügyelni a zsilipes nyitás-zárás pontos betartására. Ez egyébként csak annyit jelent, hogy miután beléptünk az előszobába (igen, még az is van a sátorban!) csak akkor cipzározhatjuk ki a nappaliba vezető ajtót, miután bezártuk a „bejáratit”.

Deluxe, azaz maximális szállodai komforttal rendezték be a bubit, amely egy hatalmas, szuperkényelmes ágyból és egy apró teázó részlegből áll. Habár teázásra mi inkább a privát teraszunkat választottuk, ahol még közelebbről élvezhetjük a tóra néző panorámát, nagyon otthonossá teszi a szabad ég alatti nappalit. A deluxe buborékház egyébként abban különbözik a nem deluxe változatától (amelyet már 16.000 Ft/éjszakás árért lefoglalhatunk), hogy itt beépített fürdőszobában zuhanyozhatunk, és a mosdó miatt sem kell a vizesblokkig slattyognunk ébredés után.

6 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Életreszóló kaland a virágzó lombok alatt álomra hajtani a fejünket. Balogh Barbara szerint két típusú alvási szokásról számoltak be a glampingelők: vannak, akik percek alatt úgy aludtak, mint a tej, és olyanok is, akiket viszont annyira felvillanyoz a tőlük alig pár méterre kuruttyoló békák társalgása, hogy órákig éberen bámulják a plafont, ami ebben az esetben maga a csillagos ég. Mi mindkettő fázist átéltük, és még a prekoncepciónk, miszerint függöny híján majd a nappal együtt kelünk hajnalban, sem igazolódott be. Olyan édes álommal aludtunk, hogy reggel 9.00-kor a csörgőóra jelezte, hogy ideje reggelizni indulni, mert 10.00 után könnyen elfogyhat az ugyancsak ígéretes reggeli.

A pihentető alvás élménye így is maximális volt, a Nomad konyháján készülő fantasztikus reggeliért pedig tényleg érdemes felkelni! Termelői sajtok a faluból, kolbász a szomszédból, frissen készül a padlizsánkrém, a körözött és a bundáskenyér is. A sajtok mellett a személyes kedvencem a mennyei tükörtojásos shakshuka volt.

Egyébként nem meglepő, hogy a Nomadban a gasztronómiára is épp olyan nagy hangsúlyt fektetnek, mint a vendéglátás szállodai részére, hiszen Barbara a Stílusos Vidéki Éttermiség és a Stílusos Vidéki Szállodák egyik oszlopos tagjaként itt helyben szervezi meg évente a Glamping Pikniket, ahol a SVÉT olyan éttermei hozzák el legnépszerűbb fogásaikat, mint az Anyukám mondta, vagy a Macok bisztró.

A Buborékház ideiglenes lakóinak a vacsora sem kell, hogy fejtörést okozzon, a népszerű konyhájuk a család kedvenc recepjeit kínálják az étteremben. Mi az úgynevezett “Tradicionális Nomád Trakta” menüsorból kaptunk nem kis adag ízelítőt, amely magába foglal öt különböző fogást. Alapvetően hagyományos, házi ételekről van szó olykor nemzetközi ízekkel megspékelve, de fel vannak készülve vegán és mentes opciókkal is.

Kreatív, mégis tradicionális fogások, friss, helyi alapanyagokból, szeretettel szervírozva. Hamar családi körben érezhetjük magunkat a vacsora közben, amelyre a többgenerációs család tagjainak jelenléte és saját nagymamánk főztjére emlékeztető ízek is rásegítenek.

Kedvencem a házi gombakrémleves mandulával, a tyúkhúsleves és a bulgursaláta frissen fogott halfiével, de népszerű a toszkán pacalpörköltjük is, házi kenyérrel tálalva. Mindehhez a ház legfinomabb borait kérhetjük kísérőül.

A Nomad rezidenciája és hatalmas kertje olyan, mintha egy elszigetelt világba csöppennénk, ahol még mindig a természet az úr, és nincs semmi, ami kizökkentene – amíg be nem kapcsoljuk a telefonunkat. Bari terve éppen ez volt a glamping kialakításával, szeretné, ha egyre több fiatal érkezne hozzájuk, nem csupán pihenés, hanem munka céljából is. Hiszen nincs inspirálóbb, mint laptopunkkal a békák hangjára ötletelni és dolgozni, miközben a fejünk felett éppen egy mókus sétál át a naturális „irodánk” plafonján.

Mikor: akár pihenni, akár dolgozni érkezünk a Buborékházba, biztos, hogy szívünk szerint maradnánk még pár napot, vagy hetet is. Ezért érdemes még akár télen időpontot foglalni hozzájuk, így nagyobb eséllyel kapunk több napra időpontot.

Kiknek ajánljuk: digitális nomádoknak, akik megtehetik, hogy munkájukat bárhonnan elvégezzék laptopjukról, és szükségük van egy kis tücsökciripelésre az inspirációhoz. Emellett pároknak is hibátlan évfordulós ajándék lehet! Gyerekek és kisállatok viszont nem hozhatók a szerkezet sérülékenysége miatt.

Marie Claire plusz: Pumpa és Aranka kutya, a Nomád rezidens kedvencei, akiken a leginkább tükröződik a Nomád életérzés. Nézd meg a videóban!

Árfekvés: a mini buborékázban 16.000 Ft/2 fő/éj, Deluxe Buboréksátrakban 30.000 Ft/2 fő/éj áron pihenhetünk. További információkat a honlapjukra kattintva találsz. 

Update: hamarosan elkészül a negyedik, eddigi legnagyobb deluxe buborékházuk is, így ha figyelmesen követjük az oldalukat, jó eséllyel még idén nyáron is elcsíphető néhány szabad időpont! A szezon időjárástól függően májustól szeptember közepéig tart.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi

Videó: Szőke Zoltán & Bodnár Zsófi