Palvin Barbi utódjai a Marie Claire Fashion Days kifutóján

2017. november 15.
Gyönyörűek, tehetségesek és nagyon fiatalok: a következőkben a Marie Claire Fashion Days négy, nagyreményű, ifjú modelljét ismerhetjük meg egy kicsit közelebbről, mielőtt a hétvégén a kifutón is megcsodálnánk őket!

Baczay Dalma/ VM Model

Dalma eddigi karriere során több mint 40 divatanyagban szerepelt. 5 címlappal, 11 ország több mint 20 divatkampánybeli szereppel büszkélkedhet. Az igazi áttörést számára a 2017-es év hozta meg,  miután betöltötte a 18. életévét, világszerte megkötések nélkül kezdett el dolgozni, többek között a Marie Claire nagy divatanyagában is részt vett. Jelenleg Párizsban tartózkodik, ahol olyan divatházaknak dolgozik, mint a Yves Saint Laurent és a Paco Rabanne.

 

16 fotó megtekintése

Mi a történeted, hogyan fedeztek fel?
Éppen 14 éves lettem, amikor minden elkezdődött, ekkor még a Gyermekvasút volt a legnagyobb boldogságom. A csoporttársaimmal bowlingozni voltunk egy bevásárlóközpontban, ott szúrt szemet Pethő Bálintnak (VM Model) az égbe törő magasságom és odajött hozzám. Miután szüleimmel alaposan körbejártuk és átbeszéltük a  ‘miről is van szó?’ kérdést, belevágtunk.

Szerinted mi a legjobb a modellkedésben?
Egy olyan világba csöppentem, ami nem csak életre szóló élményeket ad, de melyben a jövőmet is el tudom képzelni. Ebben segíthet a széleskörű kapcsolatrendszer kiépítés lehetősége, ami mind emberi, mind szakmai szempontból fontos. Mindig is volt egy álomképem a világ megismeréséről, és hogy most ez egyben a munkámmá is vált… – emiatt hihetetlenül szerencsésnek érzem magam; ugyanakkor a személyiségem fejlődése szempontjából is hasznos. Megedzi az embert, alázatra, kitartásra és önállóságra nevel.

Van külföldi álommunkád? Vagy olyan személy, akit a példaképednek tartasz?
Sokáig volt konkrét példaképem, de ma már úgy gondolom, mindenkit annak neveznék – bármilyen területen – aki szívből jövő kemény munkával, lelkesedéssel, kitartással, hosszú évek jutott el oda, hogy most felnézhessenek rájuk.

Dóri/Attractive Models

A 14 éves Dóri egy éve, hogy belevágott a modellkedésbe, mégis elmondhatja magáról, hogy a legnevesebb hazai magazinok divatanyagaiban pózolt már. A listán szerepel többek közt a Marie Claire editorialja, melyet Zsólyomi Norbert fotózott és a Nők Lapja is. Többször bizonyította tehetségét kifutón, például Zoób Katti ruhakölteményében a FINA Budapest 2017 Világbajnokság nyitóünnepségén. Sportoló múltjának köszönhetően a különleges külső tulajdonságai mellett minden belső adottsága megvan ahhoz, hogy sikeres modellkarriert fusson be.

 

3 fotó megtekintése

Mi a történeted, hogyan fedeztek fel?
Sokszor mondták az ismerőseim és barátnőim, hogy kezdjek el modellkedni, mert megvan hozzá az alkatom. De egyáltalán nem voltam jártas a divatszakmában, versenyszerűen kézilabdáztam, nem volt merszem belevágni. Viszont egyszer kaptam egy Facebook-üzenetet, melyben érdeklődtek, hogy esetleg van-e kedvem modellkedni. Ebből erőt merítve jelentkeztem az Attractive Models ügynökséghez, ahol Fehér Orsi és két kedves booker fogadott, majd elmeséltek mindent a szakmáról. Élőben is tetszettem nekik, így ők lettek az anyaügynökségem. Azóta már sok fotózásom volt, több újságban is jelentek meg képeim.

Szerinted mi a legjobb a modellkedésben?
Nagyon szeretem, hogy a munkáim során egyéniségként kezelnek és élvezem, hogy ha csak a fotózás erejéig is, de alkalmam adódik olyan ruhákba bújni, melyek az álmaimat valósítják meg. Ráadásul modellként a későbbiek folyamán akár eljuthatok olyan országokba is, ahova egyébként nem lenne lehetőségem.

Van külföldi álommunkád? Vagy olyan személy, akit a példaképednek tekintesz?
Kiskorom óta vágyok arra, hogy eljussak New Yorkba. Nagyon szeretném megtapasztalni az ottani hangulatot, rohanást, belecsöppenni egy teljesen más világba. Nagy álmom, hogy a Vogue vagy a Harper’s Bazaar magazinban szerepelhessek. A francia és olasz divat is vonzó számomra, ezért az is sokat jelentene, ha a nagy divatházak kollekcióját bemutathatnám a párizsi vagy a milánói divatheteken. Példaképem szintén az Attractive Models felfedezettje, Axente Vanessa. Tetszik a kitartása, céltudatossága, hogy nem hivalkodó, és a sikere ellenére is megmaradt szerénysége.

 

Lilla D/Visage Models

Lillát tavaly nyáron fedezte fel a Visage Models Hungary scoutere, amikor is a lány még csak 14 éves volt. Azóta számos tesztfotózáson vett részt, és néhány kampányban is szerepelt már Magyarországon. A hazai tervezők nagyon kedvelik, így rendszeresen feltűnik a kifutókon is, illetve már külföldön is nagyon várják az alkotók, hogy Lilla életkora lehetővé tegye az utazást és a közös munkát.

11 fotó megtekintése

Mi a történeted, hogyan fedeztek fel?
Több mint egy évvel ezelőtt, tavaly nyáron, a Visage ügynökség egyik munkatársa megkeresett az interneten, amely megkeresés felkeltette az érdeklődésemet a modellkedés iránt. Előtte számos helyen, éttermekben, utcán megállítottak, hogy lenne kedvem modellkedni, de akkor még nem éreztem biztosnak az egészet magamban. A mostani ügynökségemmel egy személyes találkozás után megbizonyosodtunk szüleimmel arról, hogy a legmegfelelőbb ügynökség számomra a Visage. 2016 októberében szerződést is kötöttünk.

Szerinted mi a legjobb a modellkedésben?
Én személy szerint nagyon szeretek új emberekkel megismerkedni, illetve a modellkedés számomra egy önkifejezés, mert az iskolában sajnos nehezen bontakozhat ki az ember. A kamera előtt felszabadulok, elkezdtem élvezni, hogy rám irányul a figyelem, imádom, hogy a sminkes és a fodrász által kaméleonként átalakulok, illetve nagyon felemelő érzés végigmenni a kifutón és látni, hogy az emberek az általam bemutatott ruhát csodálják. A modellkedés miatt nőtt az önértékelésem is, sokkal jobban érzem magam a bőrömben.

Van külföldi álommunkád? Vagy olyan személy, akit a példaképednek tekintesz?
A modell lányok többségének az álmai között szerepel az, hogy Victoria’s Secret Fashion Show egyik modellje legyen. Csodálatos érzés lenne, ha valóra válna számomra, hogy Victoria’s Secret kifutójára léphessek a csodálatosra tervezett Fantasy Bra-ban. Ez természetesen még elérhetetlen álom, főleg, hogy még nagyon fiatal vagyok. De hiszem, hogy rengeteg munkával semmi sem lehetetlen! Pontosan emiatt az egyik kedvenc modellem Jasmine Tookes, aki a tavalyi évben viselte a Fantasy Bra-t: szerintem gyönyörű és különleges az arca, nagyon szép alakja van, szimpatikus a személyisége és a kishúga hihetetlen cuki. 🙂

Bella Rose/ Icon Model Management

Palvin Barbi ügynökségének legújabb reménysége Bella Rose, aki fiatal kora ellenére már most magára vonzotta a figyelmet különleges vonásaival.

Mi a történeted, hogyan fedeztek fel?
Egy közeli ismerősöm mutatott pár képet rólam az Icon Model Management ügynökségnek, és rögtön megtetszettem nekik. Fel is vették velünk a kapcsolatot, és behívtak egy személyes találkozóra. Azóta is ők az Anyaügynökségem itthon és külföldön egyaránt.

Szerinted mi a legjobb a modellkedésben?
Rengeteg érdekes emberrel találkozhatok, körbejárhatom a világot, és tanulhatok különböző nyelveket, persze a fotózásokat is imádom.

Van külföldi álommunkád? Vagy olyan személy, akit a példaképednek tekintesz?
Minél több helyre szeretnék eljutni, kampányokban, magazinokban szerepelni. Kedvenc modellem Palvin Barbara. Nagyon örülök, hogy egy ügynökség képvisel mindkettőnket.