Távoli tájak ékszerekben

2018. december 23.
Egy-egy Bonisita ékszert viselve érzékelhetjük, hogy nem csupán egyedi rezgést és szépséget sugároznak, de pozitívan hatnak lelki állapotunkra és nőiességünk megélésére is.

A Bonisita létrehozója és alkotója, Arienn gyerekkora óta szeretett apró tárgyakkal babrálni, és közben megfigyelni az apróbb részleteket, a formák sokszínűségét. 20 évesen Londonba költözött, ahol 9 évig egy multicégnél dolgozott, majd az élete fordulóponthoz érkezett és mindent maga mögött hagyva Ázsiába indult. A meditáció fontos a negatív érzések elengedésében és abban, hogy jobb kapcsolatot teremtsünk önmagunkkal. Akkor már egy ideje Arienn is gyakorolta a meditációt, melynek hatásaként egyre inkább letisztult számára mennyire fontos a „kevesebb több” elve. Arra vágyott, hogy egyfajta belső ürességet érjen el, melyben megteremtődik a lehetőség arra, hogy megnyilatkozzon valódi énje és céljai. Kezdetben önkéntesként dolgozott, és közben nyitott szívvel és figyelemmel járta Ázsia legkülönfélébb helyeit. Gyönyörű alapanyagokkal találkozott, és szép lassan az egyik kedvenc hobbijából hivatás vált. Mára egy olyan ékszermárkát működtet, mely távoli tájak esszenciáját rejti magában, égi szépséget varázsolva mindennapjainkba.

A legegyszerűbb dolgok inspirálják munkáit, mint a nepáli égen úszó ”vattacukrok”, az indonéz tengerek türkiz fodrai és az indiai égbolt narancsos izzása. Alkotásaihoz különleges kristályokat és drágaköveket használ fel. Tudod, hogy a csillagjegyed szerint milyen kristály illik hozzád? Minden egyes darabot személyesen válogat ki több különböző országában, melytől minden ékszere egyedivé válik. Kedvenc lelőhelyei India, Thaiföld, Burma, Nepál és Bali. Fontos a tervező számára, hogy az általa felhasznált kristályok etikus úton kerüljenek hozzá, így a legtöbb esetben felkeresi a kristályok lelőhelyét, és a helyi kőcsiszolótól vásárol. A magas minőségű kristályokat rézbe foglalja, melynek jótékony hatásai több ezer éve ismertek. Az ékszerek formavilágára az egyszerűség, a letisztultság és a természetesség jellemző.

Még több képért kattints a galériára!

7 fotó megtekintése

Hol: bonisita.com, Instagram: @_bonisita_

Fotó: Tamás Vancak Adrienn Smink: Pataky Ágnes