Ezért kellene mindenki edzéstervében szerepelnie a jógának

2019. január 20.
Van egy titkos fegyver, amire sportágtól függetlenül több profi atléta is esküszik: a jóga. Ezért is törekszik arra a Nike, hogy új módszereken keresztül ismertesse meg a világgal ennek a sportágnak az előnyeit. Januártól új jóga edzések érhetők el a Nike Training Club alkalmazásban, és végre debütál a Nike legelső, kifejezetten jógázáshoz tervezett kollekciója is.

„Néha napi nyolc órát is azzal töltök, hogy a városban deszkázok, vagy csak trükköket próbálgatok akár két órán át megállás nélkül. Aztán úgy kelek fel másnap, hogy alig bírok mozogni, vagy bizonyos trükköket nem tudok megcsinálni, mert annyira feszültek az izmaim. Jógázás után sokkal szabadabbnak érzem magam, és úgy tudom mozgatni a testem a gördeszkán, ahogy azt én szeretném” – mesélte Korahn Gayle, profi gördeszkás.

A Nike Training Club applikáció új, „Enhance Your Training with Yoga” néven futó edzései úgy lettek kialakítva, hogy bizonyos teljesítménycélok (például erősítés, stabilitás, állóképesség fejlesztése) elérésében segítsenek, hogy a lehető legjobban egészítse ki a felhasználók és sportolók már meglévő edzéstervét.

„Ahhoz, hogy kosárban igazán jól védhessen az ember, szükség van a csípő szabad mozgására. Én a mobilitásomat és a rugalmasságomat jógapózokkal fejlesztettem, így az, hogy elkezdtem jógázni, szorosan összefügg azzal, ahogy ma a pályán védek”– mondta Alana Beard WNBA játékos.

A sportszergyártó a jóga népszerűsítését az első, kifejezetten jógázáshoz megalkotott ruhakollekciójával is segíti. A Nike Yoga Collection minden darabja könnyű mozgást, rugalmasságot és tartást biztosít a kézenállás, savasana és egyéb jógapózok elsajátításához.

Íme 4 ok, amiért Ryan Flaherty, a Nike sportdivíziójának igazgatója szerint mindenki edzéstervében szerepelnie kellene a jógának:

  • A jóga aktívból pihenőállapotba kapcsolja az idegrendszert, ezzel segítve, hogy még egy intenzív órán is igazi nyugalmi állapotba kerüljön az ember.
  • Az általános kondíció fejlesztésétől kezdve az egyensúly javításáig, a jóga mozgásmintái a profi sportoláshoz szükséges készségeket is javítják.
  • A különböző jógapózok fokozzák a véráramlást és nagy mértékben csökkentik a gyógyulási időt, így az izmok hatékonyabban épülnek, mintha a kanapén telne a pihenőnap.
  • A tipikus jógaedzéseken egybefüggő mozgással történik a pózváltás, ami jobban átmozgatja és lelazítja a testet, mint egy általános nyújtás.

Az Enhance Your Training Yoga órái januártól elérhetők a Nike Training Club alkalmazásban, a Nike Yoga Collection pedig a nike.com-on és az üzletekben.