Magyar tervezők Milánóban

2019. február 14.
Nyolc magyar márka mutatja be legújabb kollekcióját február 20-24. között a Milan Fashion Week alatt. A tervezők az állandó kiállítás mellett február 22-én egy közös divatshow keretében mutatkozhatnak be a nemzetközi divatszakma és sajtó számára.

2018 augusztusában a Magyar Divat & Design Ügynökség megállapodást kötött a Camera Nazionale della Moda Italiana-val, melynek köszönhetően a nemzetközi szinten is első számú divatkamara három éven keresztül stratégiai partnerként támogatja a magyar divat fejlődését. A mentorprogramba nyolc hazai márka, az Abodi, Artista, Celeni, Cukovy, Elysian, Je Suis Belle, Tomcsanyi és Zsigmond Dora menswear kerülhetett be. Az olasz mentorok tavaly több alkalommal is Budapestre látogattak és személyes konzultációk során készítették fel a tervezőket a nemzetközi színtéren való megjelenésre. Decemberben a nyolc márka Milánóba utazott, hogy részt vegyen a kamara által szervezett szakmai előadásokon, workshopokon és gyárlátogatáson.

Az együttműködésnek köszönhetően a dizájnerek lehetőséget kaptak, hogy a Milan Fashion Week hivatalos programjaként, a Spazio Cavallerizze impozáns épületében állíthassák ki kollekciójukat. A kiállítás egész héten ingyenesen látogatható, február 22-én pedig egy kollektív bemutató keretében viszik el a magyar divat különleges és egyedi hangulatát a nemzetközi sajtó és divatszakma elé.

Fotó: HFDA/The Full Dog