Az okker ezer árnyalata

2019. augusztus 30.
A föld színei közé sorolható a melegséget árasztó okker, mely az afrikai naplemente nyugalmát árasztja magából. Kicsit a megmentő jelző is használható rá, ugyanis állíthatjuk, hogy kivétel nélkül minden színtípusú és alkatú emberre tökéletesen passzol!

A meleg barna hajjal és szemmel rendelkező emberek tónusait kiemeli, energikusabbak, élettel telibbek lesznek tőle. A szőke és vöröses hajú emberek ragyogását pedig szintén erősíti ez az árnyalat. Nem csupán ősszel burkolózhatunk ebbe a pazar színbe, hanem nyáron, indián nyáron is a napbarnított bőr tökéletes kiegészítője lehet. Remekül kombinálható a meleg társaival, de a fagyos fehér és a fekete, a szemérmes szürke is kiemelheti báját. A hűvös árnyalatokkal, mint például a kék különböző árnyalataival azonban nem mindig tudnak párba állni, az eredmény kissé zavarossá válhat miattuk.

Ha már tulajdonunkban van egy ilyen életvidám szín, akkor nincs nehéz dolgunk, hiszen a főszerep lényegében az övé. Különböző természetes anyagú, nyersszínű kiegészítőkkel remekül kombinálható: fából készült táska, nyers kidolgozású aranyozott ékszerek erősíthetik a szépségét. Ahogy lehűl a levegő, hullanak a levelek, úgy társulhatnak hozzá a sötétebb, meleg árnyalatok is és tehetik egésszé a megjelenésünket. A bordó szexiséget ad hozzá, a barna tompítja a bohóságot és komolyabbá teszi a szettet.

A különböző anyagoknak hála, nem csupán egyféle árnyalatra tehetünk szert, hanem a fények és textúrák játékának köszönhetően a fényes, ragyogó szaténtól a masszív szöveten át kalandozhatunk az okker összes formája és árnyalata között.

Szatén ruha Zara 7995 Ft

Táska Furla 197 500 Ft

Sárga dzseki H&M 6995 Ft

Okker ruha Oysho 14 995 Ft

Átlapolós ruha Tobi $91

 

PÁLYÁZZ TE IS ÉS MUTASD MEG MAGAD A KIFUTÓN!

A pályázat mottója: Öltözz földszínekbe!

A fa barna tónusai, a sárguló levelek okker ragyogása, a szilva kékje, az agyag vörös árnyalatai mind-mind olyan csodás színek, amelyek természetes melegséget, harmóniát árasztanak. Az őszi–téli divat közkedvelt árnyalatai ezek, amelyek a lezser szabású és a szigorúbb vonalvezetésű ruhadarabokhoz is passzolnak. Izgalmas kiegészítőkkel kombinálva egyedi szetteket hozhatunk létre, amelyekben a színek harmóniája nemcsak a külsőnket teszi vonzóvá, de a lelkünkre is pozitív hatással van. Pályázatunkra ilyen összeállításokat várunk.

Jelentkezz a Marie Claire magazin és a Hungaria pezsgő közös pályázatára saját streetstyle összeállításoddal!

A pályázat részleteit keresd: https://marieclaire.hu/fotopalyazat/

SZAKMAI DÍJ*: 100 000 Ft

KÖZÖNSÉG DÍJ*: 100 000 Ft

HUNGARIA PEZSGŐ KÜLÖNDÍJ*: 100 000 Ft

A pályamunkák közül szakmai zsűri választja ki a legjobb 25 kreációt, amelyre az olvasók is szavazhatnak a magazin honlapján, és amelyek a Marie Claire Fashion Days eseményen is láthatóak lesznek a kifutón úgy, hogy azokat maguk a pályázók mutatják be.

*A meghirdetett összeg bruttóban értendő, a pályázat nyerteseinek a hatályos jogszabályokban foglaltaknak megfelelően megállapított személyijövedelmadó-előleggel csökkentett összeg kerül kifizetésre.