Bemutatták diplomakollekcióikat a MOME frissen végzett hallgatói

2019. október 09.
A legfiatalabb tervezőgeneráció 30 képviselője mutatta be a kifutón diplomakollekcióját.

A nemzetközi divathetek naptárához igazítva idén október 4-én rendezték a MOME x Mercedes-Benz Diploma Fashion Show eseményt. A helyszín – a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szeptemberben nyitott új campusa – mellett a 2019-es év újdonsága, hogy a neves bemutató mellé állt fő támogatóként a Mercedes-Benz is, tovább erősítve az egyetem és a nemzetközi vállalat több mint 18 éves sikeres együttműködését.

2006 óta változó nevekkel, de állandó programként szerepel az egyetem életében a MOME Textiltervező Tanszék végzős hallgatóinak diploma-divatbemutatója. Az esemény az elmúlt években egyre növekvő nézőszámmal büszkélkedhet és már nemcsak a szakma, hanem a nagyközönség érdeklődése is jelentősen megnőtt a feltörekvő tervezőgenerációk iránt.

A közel 45 perces bemutatón 20 alapképzésen (BA) és 10 mesterképzésen készült (MA) kollekciót tekinthettek meg a vendégek, az estét pedig hagyományosan, az egyetem egy alumni márkája, a 2020-as Tokiói Olimpiai Játékok formaruha pályázatának nyertese, a NUBU show-ja nyitotta. Az esemény kísérő rendezvényeként a látogatók egy kiállításon tekinthették meg azon hallgatók munkáit, akik nem a kifutóra tervezték diplomakollekcióikat, azaz táskákat, cipőket, textil kompozíciókat mutattak be.

Több nevet is érdemel megjegyezni, mert biztosan fogunk még róluk hallani: kedvenceink Szarvas Valentin látványos printekkel is játszó kreációi mellett Varjú Ágnes és Tringer Bea színpompás, csillogó munkái valamint Tóth Lala különleges és merész összeállításai voltak. A mesterszakosok munkái közül pedig külön figyelmet érdemel Bakács Orsi menyasszonyi ruha kollekciója a fenntarthatóság jegyében, valamint Györök Bori lebegő, plisszírozott részletekkel is játszó munkái. Pázmány Lili akadálymentes kollekciójának is kijár a külön dicséret, Poprádi Flóra alkotásai  pedig bárhol a világon megállnák a helyüket.

Résztvevő hallgatók:
BA | Balogh Zsófia, Botz Vivien, Bulcsú Eszter, Csillag Marcell, Csonka Richárd, Erdei Dóra, Huszár Réka, Károlyi Fanni Réka, Kaviczki Vanda, Kecskés Fanni, Kovács Réka, László Franciska, Szabó Eperke, Szarvas Valentin, Tringer Bea, Tóth Lala, Varga Virág, Varjú Ágnes, Velkey Virág, Ziegler Kati

MA | Bakács Orsi, Bokányi Nóra, Burány Veronika, Györök Bori, Imets Villő, Karakai Hanna, Módra Bettina, Nagy Zsófi, Pázmány Lili, Poprádi Flóra

Kattints a galériára!

18 fotó megtekintése

fotó: Orbán Szilárd (kifutó), Albert Anna (backstage)