A Printa új kollekciója a dolgozó nők előtt tiszteleg

2019. október 10.
A Printa új kollekciója a nők és a munka komplex viszonyára reagál. A 21. században a női munkaszerepek változtak, és az összes nehézség ellenére úgy tűnik, hogy a nők kora végre beköszöntött.

A kollekciónk azoknak szól, akik szenvedélyesen szeretik a munkájukat, de nem ez az egyetlen terület, ahol helytállnak az életben. Tekintet nélkül arra, hogy a kihívás a gyereknevelés vagy egy maraton lefutása.

A Printa WORK kollekciója erős vászon sokzsebes “munkaruha” darabokkal tiszteleg az ’50-es években megteremtett munkásnő mítosz előtt. Ezzel kontrasztban a kényelmes plüss és kötött “work” darabjaink azoknak adnak alternatívát, akiknek a hivatása megengedi, hogy kényelmes szettekben töltsék a napjukat. A darabok időtállóak, jól kombinálhatóak és ideálisak kiegészítő darabnak egy ruhatár zöldítésében, ökosításában.

A környezettudatos, slow fashion darabok a megszokott újrahasznosított anyagok mellett zero waste szabászati irányelveket követve kizárólag természetes, oekotex vagy GOTS tanúsítványal rendelkező anyagokból, vízbázisú műanyagmentes festékekkel szitázva készülnek limitált darabszámban a budapesti stúdióban.

10 fotó megtekintése

Fotó: Pósalaki Anett, A koncepciót maga a tervező, Majoros Zita jegyzi.