Idén lemaradtak a gallérok a legszebb kabátokról

2019. október 14.
Ugyan a divattörténetben nem újdonság a gallér nélküli kabát, a történelemben számos harci öltözet, díszviselet jellemzője volt a csapott nyak, de az elmúlt években a galléros holmik abszolút többségben voltak a boltok polcain. Egészen idáig!

Coco Chanel tweed kosztümjei után szabadon az őszi átmeneti időben és télen is szerelembe esünk a gallér nélküli kabátokkal. Egy pillanatig sem kell aggódnunk amiatt, hogy az enyhe szellők megfújják szabad nyakunkat, hiszen ezeknek a kabátoknak tökéletes társai a garbók. Egy-egy basic garbóval párosítva kifinomult eleganciát sugároznak a nyakrészt kiemelő, gallérmentes kabátok.

Természetesen hű társaink lehetnek a garbó mellett a kendők, vékony és vastagabb sálak is. Abban az esetben, ha úgy döntenénk, hogy nem takarnánk el gondosan megválasztott ékszereinket, – legyen ez tündöklő nyaklánc vagy hosszúra nyújtózó fülbevaló  – akkor a lehető legjobb választás egy gallér nélküli kabát. Igaz, hogy a blézer stílusjegyeit magán hordozó darabok legfőképpen elegáns szettekben tudnak kiteljesedni, de a különböző stílusok párosítása is izgalmas végeredményt hozhat. Például kombinálhatjuk edzőcipővel, lazítva ezzel az összeállítás fegyelmezettségét. 

Oversize kabát Asos 95,99 EUR

Művelúr kabát H&M 12 990 Ft

Gyapjúszálas kabát Reserved 24 995 Ft

Fekete megkötős kabátka COS 99EUR

Sötétkék kabát Massimo Dutti 79 995 Ft