Ismerjétek meg Kelemen Hanna modellt!

2019. október 25.
Novemberi divatanyagunk szépsége Kelemen Hanna, irigylésre méltó sötétszőke, göndör hajkoronával és kék szemmel – Hanna rendkívül sokoldalú, és a művészetek szinte teljes repertoárjában otthonosan mozog.

Hanna amolyan éteri szépség: az Attractive modelljében egyszerre van meg a játékbaba és a szofisztikált nő is. Művészcsaládban nőtt fel és komolyzene vette, veszi körbe: a szülei Kelemen Barnabás és Kokas Katalin hegedűművészek. Még csak másfél éve modellkedik (emellett színészkedik is), itthon találkozhattunk már vele Sármán Nóra és a Daalarna fotóin, de a Comme des Garcons legfrissebb kampányában is. Ez viszont még csak a kezdet!

Mikor és hogyan kezdtél el modellkedni? Melyik eddigi munkádra vagy a legbüszkébb?

Majdnem másfél éve kezdtem a modellkedést. Anyukám kirakott egy rólam készült képet a Facebook-oldalára, amit Dobos Tamás készített még 13 éves koromban, a szüleim akkori kvartettjének fotózása alatt. Arra a fotóra írt rá az ügynökségem, hogy érdeklem őket és találkozni szeretnének velem.
Több kedvencem van, de ha ki kellene emelnem egy nagyobb anyagot, az egy Oleg Borisuk által készített divatanyag lenne.

Divatanyagot szeretsz készíteni vagy a kifutó vonz jobban?

Divatanyagot készíteni mindenképpen jobban szeretek, kényelmesebben érzem magam. Igaz, még nem mondható el, hogy igazán megtapasztaltam volna a kifutók világát. Eddig még csak két divatbemutatón vettem részt, amiket nagyon élveztem.

Hogy néz ki a szakmai bakancslistád?

Szeretnék elmenni Koreába, és Párizs is nagyon vonz. De ezeken kívül még nem alakult ki bakancslista, általában csak hagyom, hogy a dolgok történjenek. Most abban a fázisban vagyok éppen, hogy rendkívül örülök, hogy ez a munka, amit annyira élvezek még ilyen izgalmas utakra is el tud vinni, ahol teljesen más világokkal találkozhatok.

Van olyan márka, fotográfus, akinek, akivel nagyon szeretnél dolgozni?

Konkrét nincs. Eddig is dolgozhattam fantasztikus fotósokkal, de kíváncsi lennék, hogy milyen lehet egy nagyon nagy márkának és világhírű nevekkel dolgozni.

A szüleid hegedűművészek, de ha jól tudom, téged a könnyűzene, a jazz és a K-pop érdekel inkább, illetve zongorázol is. Emellett könyveket is írsz, énekelsz és színészkedsz is. Az egyértelmű, hogy nagyon erős a művészi vénád. Vannak időszakok, amikor az egyik terület jobban foglalkoztat, és jobban koncentrálsz rá, vagy ezek párhuzamosan érdekelnek?

Igen, valóban nagyon vonzanak a művészetek, több formában is. Egyszerre mindig egy, vagy két dologra szoktam koncentrálni. A fejemben mindig megvan az aktuális, helyzettől és eseménytől függő „fontossági sorrendem”, amit igyekszem minél jobban betartani. Emiatt a többi tevékenység gyakorlása sokszor elmarad, néha teljesen megszűnik. Már a kérdésben lévő felsoroltak közül is van egy-két tényező, amit már nagyjából elengedtem és nem különösebben tervezem a jövőben folytatni. De ez nem meglepő, hisz azért próbálok ki ennyi mindent, hogy megtaláljam a szenvedélyem, és így az évek múltával egyre inkább akörül forogjak. Azonban a számomra legfontosabb hobbikat mindenképp megtartom.

Mit szívsz magadba leginkább a szüleidtől? Melyek voltak a legfontosabb tanácsok, amiket kaptál tőlük?

A zenét mindenképp. Továbbá egyre inkább ráébredek, hogy milyen fontos a családi összetartás és mekkora érték a családi szeretetet. Maga a család számomra nagyon fontos és meg vagyok róla győződve, hogy kulcsfontosságú lesz egész életem során. Szeretetteljes tanácsaikkal nap mint nap elárasztanak, ez olyannyira természetes már, hogy észre sem veszem. Megtanultam tőlük, hogy ne féljek önmagam és természetes lenni bármilyen szituációban, és hogy minden rossz és jó élménynek megvan a maga szerepe a fejlődésben és a személyiség kiteljesedésében.

Mindig elégedett voltál a göndör hajkoronáddal?

Igen, mindig is nagyon szerettem. Habár kislány koromban nem voltam göndör, de mindig is az akartam lenni. A kamaszkor elején kezdett hullámosodni a hajam és most (valószínűleg kifejlett formájában) teljesen göndör. Bár sokkal nehezebb ilyen típusú hajról gondoskodni, boldogabb nem is lehetnék vele. Most a kishúgomnak is ugyanolyan haja van, mint nekem, öcsém is göndör, így hát mi vagyunk a bongyor testvérek.

Milyen szépségtrükköket lestél el anyukádtól?

Nagyon más típusú a bőrünk és hajunk, ezért máshogy vigyázunk magunkra. A különböző szépségtermékek használatát mindketten próbálgatjuk, bár nem igazán értünk hozzá, úgyhogy ez inkább olyan kísérletezés jellegű. A sportot, minél több szabad levegőn eltöltött időt, egészséges étkezést és sok folyadék bevitelét igyekszünk a mindennapjainkba belecsempészni. Hetente kétszer járok táncolni és kórusra. Már ha ezeket lehet szépségtrükköknek nevezni… Ez mind kell ahhoz, hogy a lelkem egyensúlyban legyen.

Sokan kérdezik, hogy mi leszel, ha nagy leszel? Pláne, hogy ennyi minden érdekel és ennyi mindenben jó vagy!

Nagyon szeretnék színészi pályára lépni. Eddig csak kisebb-nagyobb filmszerepek találtak meg, azokat is nagyon élveztem, de amit nagyon várok, hogy az élő és megismételhetetlen színházi színpadot is megérezzem. Életem legkülönlegesebb és eddigi legszebb kihívása ért nemrég, hogy felkérést kaptam Júlia szerepére a Pesti Magyar Színházban jövő márciusi bemutatóval Shakespeare Rómeó és Júliájában.

Mivel foglalkoznál, ha nem modellkednél?

Talán többet foglalkoznék a zenével. A modellkedés mellett nagyon szeretek énekelni, főleg a könnyű zene különböző fajtái érdekelnek. Meg a filmszínészet és a színház.

Divatanyagunkat Hannával megtalálod a novemberi Marie Claire magazinban!