Így látjuk a ’80-as évek trendjeit 2019-ben

2019. november 06.
Az elmúlt évek trendjeire jelemző, hogy a múlt fazonjaiból, anyagaiból, stílusaiból merítve alkotják meg napjaink darabjait. Idén csupa '80-as éveket idéző ruhadarab jelent meg a piacon, melyeket természetesen vegyíthetünk más stílusú darabokkal is. Mutatjuk, hogyan!

A ’80-as évek trendjére jellemző, hogy organikusan képes vegyíteni a legkülönbözőbb anyagokat. Például csodás egységet alkot az organza és a szatén egy texturált vagy mintás lábbelivel. Ha a csillogó és izgalmas anyagok kombinálása nem lenne elég, akkor megkoronázhatjuk egy vad állatmintával is a szettünket. Igen stílusos szettet állíthatunk össze, ha az anyagok keverése mellett ügyelünk arra is, hogy a színek egységesek, harmonikusak maradjanak.

Tipikusan a ’80-as évekre jellemző lookot kapunk, ha koptatott farmert magassarkú cipővel kombinálunk: tökéletes választás azoknak, akik nem szeretnék elengedni a sportos vonalat, de mégis vágynak némi nőies vagányságra. Egészítsük ki a szezon sztárkiegészítőjével, túlméretezett, mintás hajcsatokkal!

Az anyagok keverésén és a stílusok párosításán túl a harmadik szabály, ha retró, 80-as évek ihlette szettet viselnénk, hogy az a flitteres és csillogó ruhadarabok nem csak party alkalmával, de hétköznapokon is megállhatják a helyüket! Különösen ha megtaláljuk azokat a darabokat, melyek ellensúlyozzák a flitterek bátorságát. Lehet ez egy kötött kardigán, egy basic blézer, egy szövetkabát vagy egy vagány bakancs is akár. 

Organza blúz Zara 9995 Ft, Nadrág Max&Co 67 300 Ft, Cipő Reserved 9995 Ft, Táska Furla 202 500 Ft

Farmer Reserved 8995 Ft, Pulóver H&M 8995 Ft, Cipő Zara 9995 Ft, Hajcsat Stradivarius 2595 Ft

Ruha Zara 9995 Ft, Piros bakancs Stradivarius 12 995 Ft, Hajgumi H&M 1795 Ft, Fülbevaló River Island 13 EUR