MCFD2019: a hét magyar tervező a kifutón

2019. november 23.
Hét magyar tervező 2020. tavaszi-nyári kollekciójának bemutatója nyitotta meg idén is a Marie Claire Fashion Days-t.

CAKO

A terrakotta, a sárga különböző árnyalatai, a bézs, az aranybarna és a fehér szín határozta meg Cakó Kinga 2020­-as tavaszi–nyári kollekcióját. Nem véletlen, hiszen a tervező elárulta, hogy a kollekciót egy marokkói utazás inspirálta. Izgalmas vonalvezetés és hajtások, lágy esésű anyagok lehetnek a CAKO új kollekciójából a kedvenceink.

19 fotó megtekintése

CELENI

Cselényi Eszter, a márka tervezője egy eldugott, századfordulón épült őrségi templomot választott 2020-as tavaszi-nyári kollekciója inspirációjának. A fehér, a bézs, a finom sárga és a kék színei váltották egymást a kifutón, az anyaghasználatot pedig a lenvászon és a pamut dominálta.

18 fotó megtekintése

ELYSIAN

Kecses, szelíd és szabad – ez az Elysian 2020­-as tavaszi–nyári Beach Chic kollekciójának mottója. Az elmaradhatatlan body-k és úszódresszek mellett lágy esésű szoknyák, ruhák és nadrágok varázsoltak el minket a bemutatón: suhanó selymek, rétegzett tüllök és csillogó flitterek. Így könnyen lehetünk sikkesek és elegánsak egy vízparti nyaralás alkalmával.

18 fotó megtekintése

TOMCSANYI

Tomcsányi Dóri ismét a múltba nyúlt vissza. A hetvenes évek piacán a Palma gumigyár termékei egyeduralkodóak voltak, a gumimatracok nemcsak a bizarr mintáikkal és váratlan színkombinációkkal hívták fel magukra a figyelmet, hanem a gyártásukhoz használt modern technológia is egyedülálló volt. A márka 2020-­as tavaszi–nyári kollekciójában nyolcféle print jelenik meg és a retró matracmintákon túl az egész Palma-­jelenséget magában hordozza, vintage ihletésű, minimalista fazonokban, kényelmes, könnyed darabokban ölt testet.

18 fotó megtekintése

NORA SARMAN

Ünnepeljük a szerelmet! Azok a ruhák vonultak fel a kifutón, amelyekre örökké emlékezni fogunk. A 2020-as tavaszi-nyári kollekció legkülönlegesebb anyaga a kézzel gyöngyözött, háromdimenziós virágokkal televarrt tüll, amelyből estélyi ruha és különféle topok készültek.

A hangsúly a karakteres anyagokon (fémszálas csipke, selyem), és a hímzéseken volt. A hab a tortán pedig: a különleges hátmegoldások, masnik, szalagok és fűzők. (A Vecsei Millinery fejdíszei egészítették ki a kollekciót.)

19 fotó megtekintése

NUBU

A NUBU tervezői számára régóta kimeríthetetlen inspirációs forrást jelent a japán esztétika és a zen. A márka 2020-­as tavaszi– nyári kollekcióját legjobban a japán shibui fogalommal írhatjuk le: visszafogott, szerény, hivalkodástól mentes szépség, amelynek nem szükséges tolakodni, mert a minősége önmagáért beszél. A ruhákat a Budapesten élő japán művész, Fukui Yusuke munkái inspirálták, akinek a művészete maga a shibui. A kollekció fő színe a narancssárga, amelyet a fekete, a fehér és az áttetsző rétegek hangolnak koordinált rendszerré. A letisztult, mindennapi viseletre alkalmas szettek mellett nagy hangsúlyt kaptak a szabadidős darabok is, a formavilágában pedig visszaköszönnek az olimpiai kollekció elemei is.

23 fotó megtekintése

VIKTORIAVARGA BUDAPEST

A Marie Claire Fashion Days-en tavaly debütált márka idén is hozta a rá jellemző színvilágot: a menta, a türkiz és a fehér mellé a naplemente árnyékait idéző narancssárga, a vörös és a lila párosult. Az új kollekciót a fehérben úszó Moszkva képe és a sikkes esztétika ihlette. Az ikonikus épületek és a kulturális jelenségek, mint például a grandiózus Bolsoj Színház, a Boldog Vazul székesegyház vagy a matrjoska is visszaköszön az egyes darabok szabásában, illetve mintájában.

17 fotó megtekintése

Fotó: Láng Péter