DÜSK néven folytatja tovább a DoraHegedus márka

2019. december 16.
A budapesti székhelyű DÜSK 2016 óta van jelen a magyar divatbrandek között, progresszív futurisztikus hangulatú unisex kollekcióival. A márka esszenciáját Dóra különböző művészeti ágak iránti érdeklődése határozza meg: alternatív színház, underground zenei szubkultúra és a modern képzőművészet.

A divattervezés mellett jelmeztervezőként is tevékenykedő dizájner állandó ihletforrása a színházak világa, nem véletlen, hogy a kollekcióiban nagy szerepet kap a teatralitás és a funkcionalizmus találkozása. A színház mellett a zene is meghatározó szerepet játszik a márka életében, a tervező zenei klipek stylistjaként az underground zenei szcénák világából is inspirálódik, emellett nagy szerepet kap az egyes szubkultúrákhoz köthető társadalmi kérdések vizsgálata, valamint a modern és kortárs képzőművészeti referenciák.

A művészeti és szubkulturális kérdésköröket feszegető koncepciók minden alkalommal egészen új aspektusra helyezik a hangsúlyt. A márka szemléletére a már-már védjegyének számító anyagmanipulációs technikákra építkező, képzőművészetekre és társadalmi jelenségekre egyaránt reflektáló alkotói stílus jellemző. A DÜSK egyszerre melankolikus, érzékeny és mindemellett előremutató márka, mely a posztmodern művészeti alkotások revizionálásával kerül igazán kontextusba.

6 fotó megtekintése

A márka életében visszatérő inspirációként jelennek meg az európai viselettörténet különböző időszakai és a magaskultúrára tett utalások. Emellett hatást gyakorolnak a kortárs művészfilmek helyszínei és ikonikus karakterei, valamint a kollekciók állandó múzsáiként szerepelnek az 1970-es és ‘80-as évek underground zenei irányzatainak alakjai, így a modern művészetek szintetizálása a márka egyik alaptézise.

4 fotó megtekintése

A DÜSK elsősorban azokhoz szól, akik keresik a helyüket a világban, de emellett vágynak az egyediségre és a kényelemre egyaránt. A tervező hisz abban, hogy kollekciói egyes darabjait nemcsak a különböző posztmodern művészeti referenciák formálják, hanem minden ruhadarab viselőjétől válik igazán egyedivé.

Fotó: Albert Alianna

4 fotó megtekintése

Boys do cry kollekció:

Fotó: Wanda Martin
Modell: Aron /Face Model Management, Andris /The Roster Management, Daniel Vass
Smink: Anna Schneider
Haj: Tóth Zoltán
*Diploma kollekció Moholy-Nagy Művészeti Egyetem MA

So you want to be a rock’n’roll star kollekció:
Fotó: Panna Donka
Modell: Merse Molnár /Samtheagency, Dorina Galambos
Set design: Krisztina Ivanyiv
Smink: Anna Schneider
Haj: Eszter Lehofer

Fotó: Albert Alianna
Modell: Kis-Kéry Anna fotográfus, Tóth Mátyás színművész