Újra utat tör magának a patchwork

2020. január 23.
A foltvarrás története igen régi, valahova a szövés feltalálásának idejére tehető. Napjainkban, ahogy az élet több területén is, a régi technikákhoz nyúlunk vissza egy letisztultabb, természetközelibb életvitel érdekében. A slow mozgalommal a patchwork lakberendezés és öltözködés is újra előtérbe került, mutatjuk a kedvenc inspirációs darabjainkat!

A patchwork reneszánsza a formák, színek és az anyagok terén is hoz némi változást. A modern patchwork darabok esetében elegendő akár három karakteres anyagot vagy mintát összevarrni, hogy egy különleges és elragadó ruha legyen az eredmény. A legnagyobb előnye, hogy kedvünk szerint keverhetjük az eltérő mintákat úgy, hogy ezekből aztán egy tökéletesen harmonikus darab szülessen.

Mivel nem egy egyszerű ruhadarabról beszélünk, legyen ez kabát, zakó, szoknya vagy nadrág, ésszerű keretek között érdemes más karakteres ruhadarabokkal társítani. Persze, aki a “ha lúd, akkor legyen kövér” elvet követi, akár tetőtől talpig is patchworkbe öltözhet!

Nemcsak a minták mozgalmassága és a kockák mérete teszi egyedivé az adott darabokat, de a textúrák váltakozása is elvarázsol bennünket. Mivel a stílusok párosításának szabályai lazultak az elmúlt években, így azon sem kell meglepődnünk, ha egy darabon belül szerepel kord, szatén és műszőrme is. 

7 fotó megtekintése

Fotó: Pinterest