A Chanel sminkesének idei szépségtippjei

2020. január 29.
A sminkszakma képviselői többnyire szorosan a kifutós modellek arcán tartják szemüket a divatheteken, hogy innen lessék el a legfrissebb trendeket. Mi most egyenesen a Chanel sminkjeiért felelős Lucia Picától hozunk el nektek néhány tippet a 2020-as tavaszi-nyári szezonra.

Mi volt az inspiráció a tavaszi-nyári  Haute Couture divatbemutató sminkjeinek elkészítésekor?

A kollekció mögött húzódó inspirációs forrás az Aubazine apátság volt, ahol Gabrielle Channel a gyerekkora nagy részét töltötte. Éppen ezért a kollekcióban nagyon sok a fekete és a fehér, így a modelleknek egy nagyon letisztult sminket képzeltem el. Olyat, ami azért erős és tiszta benyomást kelt. Szerettem volna, ha a hatás kiegyensúlyozott, ahol a „look” esetében a színek, textúrák szinte egymásba olvadnak. Bíborvörös és fehér, fényes és matt…


Most minden a kontúrról, az arcformázásáról szólt, egyfajta fényt és mélységet teremtve a bíborvörös, barnás árnyalattal, míg a szemeket fehér eyelinerrel emeltem ki.

Van bármilyen extra szakmai tipped, amit megosztanál velünk?

Én azt tanácsolnám leginkább, hogy fokozzuk a szemzug, és a szem alsó vonalát, emeljük ki, varázsoljuk nagyobbá a tekintetét fehér szemceruzával.

Mi volt a kedvenc terméked, amit a smink elkészítéséhez használtál?

A Stylo Ombre Et Contour, szuper könnyű használni, nagyon szépen építhető, és nagyon erős hatást kelt.