Monokróm szettek helyett idén a two toned fog hódítani

2020. február 28.
A hétköznapi monotóniából kitörni egyszerűbb, mint gondolnád – ha kéznél van egy újdonság, amely orkánként söpörte végig az összes divatfővároson.

Természetesen, mindannyian szeretjük, és hűek vagyunk azokhoz a bizonyos alapdarabokhoz, amelyekhez a hétköznapokon biztonsággal nyúlhatunk – például az egyszerű farmer–póló kombinációhoz, a földszínű és a minimalista holmikhoz. Ugyanakkor vágyunk a különlegességre is, amely azért hordható, de kicsit felrázza a legszimplább összeállításokat. Ilyen például a kéttónusú trend is. New York 2020-as tavaszi–nyári kifutóin folyamatosan felbukkant ez a trend, majd szépen beszivárgott az utcai divatba is.

Zara tyúklábmintás mellény, 8995 Ft Scotch&Soda karamellszínű overall, 189,95 € Charles Jeffrey Loverboy szegecses beret, 249 € Wandler Fekete-fehér fodordíszítésű kispapucs, 395 € WE11DONE Pamut és gabardin ballonkabát, 624 €

 

A color blocking divatirányzatából kiinduló trend kevésbé merész a színek tekintetében, ezáltal nagyobb szabadságot enged a viselőjének. A modern pop-artot és op-artot feldolgozó technika mellőzi a bazári, kollázsszerű részleteket, fő irányvonalaként a letisztultságot és az egyszerűséget határozta meg – egy kis csavarral.

Ezt már láttad?

A kontrasztokra alapozó ruhák és kabátok, az anyagkevert blézerek és kötött holmik, valamint a  változatos kiegészítők – táskák és lábbelik – képezik a two toned trend alapját. Az őszi színektől indulva egészen az őrületes szín–minta–textúra kombináción keresztül a grafikus fekete-fehérig rengeteg különböző módja létezik a művészi irányzat viselésére. Gondoljunk az egészre úgy, mint egy játékra, vagy mint egy művészi alkotásra! Próbálgassuk a színeket és a mintákat egymással, hiszen csupán kreativitásunk és fantáziánk szabhat határt az outfiteknek.

Stutterheim rózsaszín esőkabát, 295 $ HUGO by Hugo Boss csíkos öltönynadrág, 199, 95 € HUGO by Hugo Boss csíkos zakó, 349 € Nanushka vegán bőr ing, 495 $
 Axel Arigato sportcipő, 200 €

Választhatunk tetőtől talpig mintás darabokat – például kabát és hosszú csizma, overall vagy maxiruha, esetleg táska, pulóver vagy papucscipő formájában, amelyet összehangolunk a megjelenésünk többi darabjával is. Alapszabályok nem igazán vannak, csupán az összképet, a tónusok és árnyalatok zavartalan együttműködését kell néznünk.

Whistles farmerruha 139 £ Samsoe&Samsoe cipzáros magasnyakú pulóver, 189 € Kate Spade színes kockás ballonkabát, 798 $ 798 For Love and Lemons virágos fülbevaló, 66 $
  Jeffrey Campbell magas sarkú csizma, 260 $ Thacker válltáska, 178 $