Kardigánok púderszínben tavaszra

2020. március 06.
A kardigán hosszú ideig a legslamposabb és legódivatúbb dolgoknak volt titulálva, mígnem Miuccia Prada hozzájárulásával a tavaszi szezon kulcsdarabjává vált.

A kultikus Khaite kardigán 2019-ben bukkant fel Katie Holmesnak köszönhetően, majd ezt követően hamar minden boltban kiárusított darab lett. A divatbloggerektől egészen a szupersztárokig az egyszerűbb, kötött barna kreációk vagy virághímzésekkel díszített csodák vívták ki maguknak az elismerést.

A kulcsa, hogy ezt a terméket relevánssá tegyük napjainkban, ha egy puhának tűnő kötött darabot választunk, amely annyira bolyhosnak és kényelmesnek tűnik, amennyire csak egy kardigán tűnhet. Bár nem nagyon lehet überelni a bézs, a burgundi és a szürke színű, klasszikus szabású kardigánokat, a humorosabb variánsok igazán üdítőek, főleg ha akkora a választék, mint most.

Az ütős színekben pompázó ruhák most igazán trendinek számítanak – mint pélául a fukszia, a fűzöld, a mentazöld és a levendula. A változatos színskála mellett a minták és a díszítések hada sem téveszthető szem elől. Amennyiben testre szabottabb változattal kacérkodnánk, nyugodtan felcserélhetjük a kötött felsőinket kardigánokra, amelyek tökéletes szezonváltó darabok is egyben.

A gombokra is igazán nagy hangsúly fektettek a tervezők idén, nem csupán gyöngyös, hanem különféle állat-, esetleg növényalakot is ölthetnek, így még érdekesebbé teszik az eddig elhanyagolt pihe-puha ruhaneműt. A puffos ujjak most sem maradtak ki, így tökéletes hidat képeznek a pulóverek és a lenge ingek között.

Ha szettben gondolkodunk, érdemes megjegyezni a kardigánokhoz velük színekben, mintákban és hímzésekben is harmonizáló táskák készültek a szezonban. Ha nem érezzünk annyira a a maszkulin trendek diktálta, markáns nadrágkosztümöket, akkor kipróbálhatjuk a legalább annyira elegáns külsőt egy sokkal nőiesebb, lágyabb, romantikusabb hangvételben úgy, hogy belecsempészünk a szettbe egy elegáns kardigánt is.

A kardigánok alá felvehetünk csipkés szaténselyemfelsőt is, amely kivillanása igazán szexi lehet – akár vacsorára is egy magas sarkú szandál és egy-egy finom, alig észrevehető ékszer kíséretében. Emellett, amennyiben a szabása megengedi, nyugodtan tűrjük be a nadrágunkba a kardigánokat, így a homokóra sziluetteket kedvelőknek sem kell attól tartaniuk, hogy dobozszerű, elnagyolt formát vesz fel a testük egy oversized kötött kardigán viselésekor.

 Kimchi Blue bő, bolyhos és színes kardigán, 129 €

Alexa Chung gyönydíszítésű kardigán, 335 €

Sister Jane tweedkardigán, 92 £& Other Stories T-Rex gombos kardigán, 79 €

Zara rózsahímzett kardigán, 9995 Ft

Mango pasztellsárga kardigán, 9995 Ft

Mohito rózsaszín kardigán