Meseszép hajbavalók – nem csak királylányoknak

2020. március 12.
Hogyan párosították a divathetek vendégei a legérdekesebb hajbavalókat például a kosztümökkel? Íme néhány remek ötlet, és a bizonyíték, hogy a tündéri csatok, pántok és masnik a felnőtt nők kelléktárába is illenek.

Gondoljunk csak egy harsány színű, erőteljes nadrágkosztümre annyi hajba tűzött gyöngyös csattal, amennyi csak elfér a hajvonalunkon, vagy egy igazán feltűnő ruhaujjra egy szintén extravagáns, túlméretezett hajgumicsodával.

Bár a nőies hajdíszek nem hordoznak magukban olyan markáns és egyértemű szimbolikát, mint például egy fehér nadrágkosztüm, mégis van valami emelkedett abban, ha ilyen varázslatos kiegészítőkkel indítjuk a napot.

Miért kéne a kislányok hercegnős életérzést utánzó viseletére redukálni ezeket a gyönyörű kiegészítőket? Semmi nincs abban, ha masnikkal akarjuk feltúrbózni a szettünket felnőtt létünkre, így legalább egy kis kacér játékosságot csempészhetünk a legszigorúbb összeállításainkba is.

Nem lehet pontosan meghatározni, mikor is indult az oversize, elmúlt századok kékvérűinek divatját idéző kiegészítőtrend, viszont ezek a feltűnő darabok már néhány éve fel-felbukkantak a kifutókon és a fast fashion üzletekben. Idén kifejezetten ezen kellékek uralják a kiegészítőtrendeket. Mansur Gavriel ártatlanul tipegett be a legnevesebb kifutókra a nyolcvanas éveket idéző hajgumi-feldolgozásával, majd egészen a Gucciig vándorolt a trend. A Gucci ugyanis kristályfedte hajcsatok formájában reflektált erre a markáns trendre.

Annak dacára, hogy a dizájnercsecsebecsék igazán csábítóak, nem kell milliókat költeni egy-egy kiegészítőre csak azért, hogy látványossá alakítsuk a hajkoronánkat. Ha nem őriztük meg az előző évezredből a szalagokat és a masnikat, akkor is számtalan opciót találhatunk az organza scrunchie-tól egészen a denimhajpántokig, bármelyik üzletbe tévedünk be. Ha barkácsolásra adnánk a fejünket, egy-két apróságot mi is könnyedén kreálhatunk a megunt, megkopott bizsuk, hajráfok és csatok felhasználásával.

Hajtűk

A strasszokkal és a gyönyökkel ékesített hajtűk sohasem voltak még ennyire ellenállhatatlanok. A kulcs, hogy igazán maivá tegyük ezt a trendet. A modernitás a különböző textúrák és formák diverzitásában rejlik, mennyiségben pedig érdemes inkább a többet favorizáni, mint a kevesebbet. Tényleg nehezen lőhetünk mellé, a fantáziánk szabadon szárnyalhat, és segítségükkel még a leghosszabb napokon is tökéletes maradhat a frizuránk.

Hajpántok

Miuccia Prada párnázott nejlonhajpántokkal borította el a tavaszi kifutóját. A felkapott, királyi koronára hasonlító forma azóta sem hagyta el az üzletek polcait. Az ízlésdiktátoroktól Hillary Clintonon keresztül egészen a királyi családig számtalan befolyásos hölgy választotta már ezt a trendet.

Hatalmas masnik

Amennyire hivalkodó, annyira egyszerű is egyben. Akár újra is hasznosíthatjuk a karácsonyi ajándékokról megőrzött szaténszalagokat is: a klasszikus szalag a hajon túl akár a nyakunkba is köthető egy inggallér alá, felidézve ezzel a viktoriánus trendet, amely ismét jelen van a mai divatba is.

Hajcsatok

Most nem pont a banáncsatokra és az otthon használt pillangócsatokra gondolunk – bár valószínűleg lassan ők is visszatérnek –, hanem a díszcsatokra, amelyek megfelelő stylinggal valóban a hajunk ékkövévé válhatnak. Próbálkozhatunk többféle hajcsat kombinációjával az igazán friss és elegáns megjelenés érdekében.

Hatalmas hajgumik

Hivatalosan is kijelenthetjük, hogy a hajgumik nem mennek sehová, sőt: még fantasztikusabb és hatalmasabb formákban jelennek meg, mint eddig. Plüss, szatén és organza vagy akár tweed anyagokból is elérhetőek idén. Egy-egy gyönyörű darabot akár a csuklónkon is viselhetünk, mondjuk színpompás gyűrűk társaságában.


Reserved organza hajgumiszett, 1995 Ft

Bluetiful Milano szatén hajpánt, 56 €

Vernisse terepmintás masni, 80 €

Marzoline gyöngyös hajcsat, 28 €

Virág Anna masnis-flitteres fejpánt, 4900 Ft

Lele Sadoughi hajcsat, 55 $

Valet rózsás hajcsat, 85 $

Kanel Denmark hajcsat, 43 €

Reliquia strasszköves hajcsat, 40 $

 Lelet NY csillagos hajtűszett, 188 $