Bohókás esőkabátokkal vészeljük át az átmeneti időjárást

2020. március 03.
Az egyedüli módja, hogy átvészeljük a bohókás időjárást, amely az utóbbi időben nem várt fordulatokkal tette izgalmassá a mindennapokat, a megfelelő ruházat. A londoni divathéten szerzett ihlettől megerősödve pedig igazán egyszerű megbarátkozni még az esőkabátok gondolatával is!

Az igazat megvallva, valószínűleg egyikünk kedvenc feladatai közé sem tartozik az esőkabát után járkálás. Hiszen klasszikusan ez nem az a shopping-kategória, amelynek hallatán az embernek felpezsdül a vére. Valami, ami ennyire funkcionális, az nem lehet egyszerre stílusos is – gondoljuk. Tévedés!

Ez a felsőruházat most éli csak igazán a virágkorát. Olyan tervezők sorakoztattak fel az elmúlt időben izgalmas darabokat belőle, mint a Hunter, a Rains, a Patagonia és a The North Face. A tradicionális változatoktól a ballonkabátokon át egészen a sportos dzsekikig elképesztően szerteágazó opciók közül választhatunk – minden stílusban akad legalább egy szemrevaló darab.

Egy megfelelő vízlepergető anyagból szabott kabát betölti funkcióját és megfelelő réteget képez az időjárási viszontagságok ellen. Találhatunk harci felszerelésként is helytálló darabokat, amelyek különféle izolációs rétegekkel vannak ellátva, és természetesen hétköznapibb variánsokat is, amelyek tökéletesen alkalmasak akkor, ha az ember lányának nem egy monszunnal kell megbirkóznia.

A modern sziluettet felidéző deréköves, pántos piros kabát nagy zsebeivel és patentes gombjaival amellett, hogy igazán nőies formákat kölcsönöz, enyhén átlátszó anyaga miatt érdekes textúrát visz az egyébként durva formákhoz.

A klasszikus camel színű, sportos Levis-kabát kényelmes külseje ellenére megtartja a homokóra-sziluettet az állítható derékzsinórokkal. Emellett az óriási kapucni sem egy elfelejtendő tényező, ha az ember esőkabát után kutat.

Pliszírozás sem csupán szoknyákon és ruhákon jelenhet meg, igazán kedves és barátságos jelleget ad az is, ha a kabátunkon köszön vissza ez a díszítés. A púderrózsaszín árnyalat pedig csak a hab a tortán ennél a Sportmax kiskabátnál, amely bebizonyítja, hogy nem zárja ki egymást a technikailag bravúros megoldás és a feminin külső.

A Patagonia az a márka, amely az igazán fenntartható divatot kedvelők mentsvára lehet, nemcsak modern és a sokoldalú sikkel készítik, de etikus és százszázalékosan újrahasznált nejlonból gyártják a termékeiket.

Rains áttetsző kabát, 110 €

 Levi’s kabát, 128 $

Sportmax kiskabát, 328 490 Ft

Hunter bomberdzseki, 150 €

Quechua esőkabát, 19 990 Ft

The North Face dzseki, 25 999 Ft

Acne Studios fényes ballonkabát, 1050 $Max&Co hologramos kabát, 88 110 Ft

Fotó: Getty Images