Claudia Schiffer kiállítása a ’90-es évek divatvilágát mutatja be

2020. augusztus 25. |

Az egykori szupermodell életében ez az első olyan kiállítás, aminek nemcsak szereplője, de kurátora is egyben.

Hatalmas egyéniségek, elképesztő kreativitás, gyönyörű emberek, hajnalig tartó bulik: Claudia Schiffer saját archívumát válogatta át azért, hogy létrejöhessen az a kiállítás, ami nosztalgiával idézi meg, és kicsit talán is vissza is sírja a ’90-es éveket. Olyan idők voltak ezek, amikor a divatipart a titokzatosság és totális szabadság varázsa jellemezte, amikor nem futószalagon kellett gyártani a kollekciókat, helyette bátran lehetett feszegetni a határokat.

claudia schiffer

Senki nem tudna erről az éráról hitelesebben mesélni, mint Claudia Schiffer, aki egyike volt azoknak az ikonikus modelleknek, akik egyfajta sztárként a divatipart meghatározták. Kiállításán mégsem magáról mesél, hanem azokról a fotósokról, tervezőkről és munkatársakról, akik a divatipart akkoriban működésben tartották. A düsseldorfi kiállításon fotók, videók és zenei válogatások idézik fel a turbulens évtizedet.

claudia schiffer

claudia schiffer

„Az 1990-es években értettem meg igazán, hogy mit is jelent a divat – magyarázza az egykori szupermodell. – Egy nagyon intenzív és szép időszak volt ez, amihez fogható korábban nem létezett. A fotózások gyakran napokon át tartottak, a divat pedig heteken keresztül uralta a címlapokat. A többi szupermodellel együtt lélegeztük be ezt a hangulatot, és miközben ennek éltünk, felismertük, hogy egy olyan erő birtokában vagyunk, amivel változásokat lehet elérni. Boldog vagyok, hogy a Kunstpalastban létrejöhet ez a kiállítás, amiben a személyes utazásom mellett a divat világának legnagyobb művészeinek munkáit is bemutathatom.”

claudia schiffer

Forrás: vogue.de
Fotók: Getty Images

Ezt már olvastad?

Szólj hozzá te is!

Még több Divat