Claudia Schiffer kiállítása a ’90-es évek divatvilágát mutatja be

2020. augusztus 25.
Az egykori szupermodell életében ez az első olyan kiállítás, aminek nemcsak szereplője, de kurátora is egyben.

Hatalmas egyéniségek, elképesztő kreativitás, gyönyörű emberek, hajnalig tartó bulik: Claudia Schiffer saját archívumát válogatta át azért, hogy létrejöhessen az a kiállítás, ami nosztalgiával idézi meg, és kicsit talán is vissza is sírja a ’90-es éveket. Olyan idők voltak ezek, amikor a divatipart a titokzatosság és totális szabadság varázsa jellemezte, amikor nem futószalagon kellett gyártani a kollekciókat, helyette bátran lehetett feszegetni a határokat.

claudia schiffer

Senki nem tudna erről az éráról hitelesebben mesélni, mint Claudia Schiffer, aki egyike volt azoknak az ikonikus modelleknek, akik egyfajta sztárként a divatipart meghatározták. Kiállításán mégsem magáról mesél, hanem azokról a fotósokról, tervezőkről és munkatársakról, akik a divatipart akkoriban működésben tartották. A düsseldorfi kiállításon fotók, videók és zenei válogatások idézik fel a turbulens évtizedet.

claudia schiffer

claudia schiffer

„Az 1990-es években értettem meg igazán, hogy mit is jelent a divat – magyarázza az egykori szupermodell. – Egy nagyon intenzív és szép időszak volt ez, amihez fogható korábban nem létezett. A fotózások gyakran napokon át tartottak, a divat pedig heteken keresztül uralta a címlapokat. A többi szupermodellel együtt lélegeztük be ezt a hangulatot, és miközben ennek éltünk, felismertük, hogy egy olyan erő birtokában vagyunk, amivel változásokat lehet elérni. Boldog vagyok, hogy a Kunstpalastban létrejöhet ez a kiállítás, amiben a személyes utazásom mellett a divat világának legnagyobb művészeinek munkáit is bemutathatom.”

claudia schiffer

Forrás: vogue.de
Fotók: Getty Images

Ezt már olvastad?