Giorgio Armani szerint erre az 5 alapdarabra minden nőnek szüksége van

2020. szeptember 07.
Az időtlenségnek szentelt kapszulakollekciója kapcsán a tervező elmondta, mik azok a darabok, amik egy nő gardróbjából sem hiányozhatnak.

Az Emporio Armani Icon kapszulakollekciója messze elkerüli a kifutók hektikus világát, a gyorsan változó trendeket – helyette azokra a darabokra irányítja a reflektorfényt, amelyek egy életen át elkísérhetnek. A kollekció olyan klasszikus, letisztult, a város emberére szabott darabokból áll, amelyek a hétköznapok során tesznek jó szolgálatot. Nadrágkosztümök, hosszú kabátok, rövid bőrkabátok, blúzok, pólók, puha pulóverek: ezek alkotják az örök kollekciót, amelynek kapcsán a tervező azt is elárulta, szerinte mi az öt alapdarab, ami egyetlen nő gardróbszekrényből sem hiányozhat.

  • A zakó
  • A nadrágkosztüm
  • A letisztult póló
  • A nőies blúz
  • A hosszú kabát

A fenti öt ruhadarab közül a tervező a zakót külön kiemelte: „Számomra a zakó a gardróbszekrény egyik pillére, ami egyszerre feminin és maszkulin. Egy olyan sokoldalú darab, amit hol alkalmi, hol kényelmes vagy lezser formában álmodtam újra. A védjegyemmé váltak azok a struktúra nélküli zakók, amiket még a ‘80-as években terveztem nők és férfiak számára – azóta is ebből a tökéletes darabból indulok ki az új terveim során.”

Kattints a fotóra a galériáért!

5 fotó megtekintése

Az Icon kollekció darabjai a márka weboldalán érhetők el

Fotó: Armani
Nyitókép: Getty Images
Forrás: Vogue

Olvasd el ezt is!