Hetedik esküvői ruhakollekcióját mutatta be Sármán Nóra

2020. december 02.
Az idei kollekcióban az újdonságok mellett összegyűjtötték a legszebb, legklasszikusabb, „legnorasarmanosabb” ruhákat, de mindet új köntösbe varázsoltak. Íme a teljes 2021-es Nora Sarman kollekció, amely a Classy nevet kapta! 

„Ez a hetedik esküvői ruhakollekciónk, hihetetlen sok munkánk van az eddigi években, szép lassan kiforrt a márka saját világa, sok minden történt velünk, idén új showroomba költöztünk. Ezt hatalmas mérföldkőnek éljük meg, imádjuk az új helyet, itt készültek a kampányképek is” – mondta a márka.

A kollekció idén bővelkedik kétrészes menyasszonyi ruhákban, amelyek a modern menyasszonyoknak szólnak, akik már nem hagyományos ruhára vágynak. A csipkefelső egy örök darab lehet a szekrényben, ami felvehető akár házassági évfordulóra, akár egy jeles eseményre, bárhová, ahol ünneppé szeretnénk varázsolni a pillanatot. Ki mondta, hogy az esküvői ruhának csak egyetlen alkalomról kell szólnia?

Ezen elgondolás mentén 9-féle pazar csipketopot és a 7-féle menyasszonyi szoknyán kívül nadrágot és sortot álmodtak meg, így összeállíthatjuk a személyiségünknek leginkább megfelelő menyasszonyi vagy alkalmi szettet, amely nem csak egy napra szól.

A Nora Sarman esküvői ruhák természetes alapanyagokból készülnek, kényelmes pamutcsipkékből és éteri hernyóselyem muszlinból. Hímzett illúziótüll és reliefszerűen kiemelkedő guipure csipke díszíti a ruhákat, a pókhálóvékony alapból kézzel öltött levélkék, virágok emelkednek ki. A csipkék egy nagy múltú francia manufaktúrából származnak, így gyakran viszontlátjuk őket olyan nagy divatházak kifutóin, mint a Givenchy, a Saint Laurent vagy az Alexander McQueen.

A 2021-es kollekció kiegészítői a Vecsei Millinery gyönyörű fejdíszei mellett a nagymamánk menyasszonyi ruhaszalonjából megmaradt fülbevalók és csipkekesztyűk. A menyasszonyi ruhákhoz kézzel készített, egyedi, csipkevirágokkal telehintett fátylakak készítettek. Az angyali fehér mellett az idei kollekcióban a márka életében újdonságnak számító merész színek jelennek meg az alkalmi ruhákban. A letisztult, egyszerű szabások rafinált megoldásokat rejtenek, az ókori világ lepelruhái mai ünnepi szettekben élednek újjá. Az alkalmi ruhakollekciót néhány táska egészíti ki. A Piszli márka alkotója kézzel készítette a gyönyörű bőrtáskákat, amelyeket galambok és hattyúk díszítenek.

Minden ruhából csak pár darab készül, és a tervező minden egyes darab létrejöttében részt vesz. A harmadik generáció vezette családi manufaktúráknak köszönhetően minden darab kézimunka eredménye, ily módon egyedi és megismételhetetlen – akárcsak az ünnep, amelynek alkalmára a ruha készül.

88 fotó megtekintése

Fotó: Tóth Kristóf
Modell: Baczay Dalma, VM Model
Smink és haj: Keserű Barbara
Fejdísz: Vecsei Millinery
Ékszerek, cipők és csipkekesztyűk: családi archívum

Olvass tovább!