Barbara Bologna: a divat a kamerán keresztül szól a jövőhöz

2021. február 02.
Barbara Bologna stylist és előadóművész kapta a milánói divatfilmfesztivál legrangosabb díjait.

Bár egy időre el kell engednünk a modelleket és közönséget felvonultató, klasszikus divatbemutatókat, az élet nem áll meg, a főszerepet a filmművészet mint a hetedik művészeti ág kapta meg divatfronton. A film erősebb köteléket alkot a tűvel és cérnával dolgozó testvér művészeti ágával. A divatot bemutató új operatőri látásmód eltávolodott a hagyományos imidzsfilmek világától, amely a márkákat mutatta be. Sokkal inkább sorolhatóak ezek a remekművek a kortárs mozi műfajába.

Barbara Bologna

Barbara Bologna 

Erre a jelenségre világít rá Barbara Bologna stylist és előadóművész munkássága is, aki először Milánóban mutatta meg, hogyan születhet egy bemutatóból egy kerek egész előadás, ahol a ruhák szavakká, még pontosabban egy forradalmian új nyelvvé alakulnak át.

Nem meglepő, hogy Barbara Bologna Embodiment című munkáját a Fashion Film Festival Milano jelöltjei közé is beválogatták, hogy aztán az esemény két legrangosabb díját is (legjobb olasz tervező/brand, legjobb olasz divatfilm) elnyerje. A filmet, ami a Kubrick-alkotások hangulatát és az első Cronenberg-film zavarát idéző városi jövőben játszódik, Ced Pakusevskij rendezte, és megannyi rangos díjat bezsebelt már (UK Fashion Film Festival: Legjobb divatfilm; velencei rövidfilm fesztivál: A legjobb nemzetközi tudományos-fantasztikus film; Los Angeles Independent Short Film Festival: A legjobb tudományos-fantasztikus film, A legjobb kísérleti film, Zsűri különdíj). Miközben a videóban a főszerepet a ruhák kapják, a divat változásairól, a városi közösségekről és azok fejlődéséről is mesél.

A videót ITT tudod megnézni.

5 fotó megtekintése

Divat: Barbara Bologna @barbara_bologna
Fotó: Daniele Golia @danielegoliphoto
Stylist: Arianna Fusani @ariannafusani
Haj: Beatrice Ravenna @beatrice_ravenna
Szerkesztő: Virginia Sommadossi és Andrea Ternelli
Modellek:
Marta Manca @mavta7
Miheret Michelon @la_michelon
Yu Cai @eeeeeelenaaaaaa
Manfred Vannucci @manfredlechien

Szerző: Mario Cossu

Olvasd el ezt is!