Eljött az ideje, hogy másként tekintsünk a kardigánokra

2021. február 12.
Jókislányos? Nagymamás? Ugyan! A kötött kardigánok 2021 szexi, nőies alapdarabjai lettek, nem véletlenül.

A kardigánok eddig is a kedvenceink voltak, mióta pedig Katie Holmes felvette kötött melltartós-kardigános szettjét, az is szexi alapdarabként tekint a gombos szvetterre, aki eddig csak az öreges kötöttárut látta benne.

A 2021-es divattrendek közt is ott találjuk a kardigánokat, ráadásul szuperváltozatos fazonokban és stílusokban, mutatjuk is közülük a legnépszerűbbeket.

Pán Péter-gallérral

pan-peter-galleros-kardigan

Velünk maradnak tavasszal a Pán Péter-galléros felsők, amikkel kapcsolatban a kadigánokat feltétlenül ki kell emelni, ugyanis remekül passzolnak ezekhez a blúzokhoz, álgallérokhoz, de kardigánt is találhatunk ilyen kialakítással. Igaz, kockázatos a tekintetben, hogy a csipkés óriásgallér unalmasan jókislányos irányba terelheti a dolgokat, azonban ha vagány darabbal párosítjuk őket, például műbőr szoknyával, laza farmerrel, vagy lezserebb változatot választunk, máris feloldjuk az outfit merevségét.

zara-pan-peter-galleros-kardigan

Zara 5995 Ft

mango-pan-peter-galleros-kardigan

Mango 7995 Ft

Puffos ujjú kardigán

Hajlamosak úgy kezelni a kardigánt, mint amit valami fölé, pluszrétegként kell viselni, holott ez egyáltalán nincs így. Simán átvehetik a blúzok, csinos felsők, vékony kötött pulóverek helyét szólóban is. A buggyos ujjú rövid vagy normál fazonok remek alanyai ennek, de mutatunk hímzett, mintás kardigánokat is, amiket szintén arra termetettek, hogy főszerepet kapjanak az outfitben.

reserved-buggyos-ujju-kardigan

Reserved 22 995 Ft

hm-kotott-kardigan

H&M 6995 Ft

Oversize & hosszú

hosszu-kardigan

Tavasszal akár kiskabát helyett is jól jön majd egy túlméretes kardigán, addig pedig otthon is szuper beburkolózós darab – már ha fázós vagy. Kerüljük esetében a túl vékony változatokat, nem szép, ha rácuppan a karunkra az ujjrész. Népszerűek a norvégmintás, geometrikus változatok, de épp így az egyszínű bézsek, kötöttmintásak is tarolnak – tök jó tehát, ha karakteres darab, de mindig válasszunk olyat, ami illik a színeinkhez, stílusunkhoz.

La Martina 36 158 Ft

sportmax-oversize-kardigan

Sportmax 76 690 Ft

Kötöttet kötöttel

kotott-kardigan-kotott-felsovel

Otthoni viseletként is népszerűek lettek a kötött szettek, amik egy fokkal csinosabb létezést kínálnak, mint a hagyományos pamutmelegítők. Gyakori köztük a gombos felső, amit bárhogy is nézünk, nem más, mint egy kardigán. Kötöttet kötöttel tehát bátran viseljünk, mi több, az is divatos most, ha kardigánunk alól hozzá passzoló kötött top kandikál ki.

nanushka-kardigan-es-szoknya

Nanushka 94 390 Ft

cos-kardigan-es-bralette

COS 79 €

Hímzett, rátétekkel dekorált kardigánok

mintas-kardiganok

Hímzett virágok, csillagok, köves rátétek, gyöngyök is díszíthetik kardigánunkat, most nagyon divatosak az efféle, romatikus hatást erősítő díszítések, amik csak még inkább kiemelik a kötött anyag lágyságát, puhaságát. Ha a mintákat soknak érezzük, választhatunk díszgombosat is a Chanel kardigánok stílusában.

H&M 9495 Ft

zara-mintas-kardigan

Zara 9995 Ft

Ezt olvastad már?