Az Evanescence új albuma visszahozza a gót stílust a divatba

2021. március 29.
Tíz év után új albummal jött ki az Evanescence, ezzel pedig nemcsak a régi hangzást hozzák vissza, de a gót stílust is.

A zenekar Fallen című albuma 2003-ban robbant be a köztudatba, Bring me to life, Going under és a My Immortal című daluk meghódított minden létező zenei listát – a frontember, Amy Lee viktoriánus korszakot idéző gót stílusát pedig rajongók tucatja másolta.

Evanescence

A csapat sikere éveken át töretlen volt, az utolsó albumukat mégis 2011-ben adták ki. Amy Lee New Yorkból Nashville-be költözött, majd 2014-ben, kisfia születése után visszavonult, hogy a családjára koncentrálhasson. A zenével persze nem hagyott fel, a március 26-án bemutatott új album (The Bitter Truth) az elmúlt tíz évben állt össze, azokat a hullámhegyeket és -völgyeket mutatja be, amiken az énekes keresztülment. Egy interjúban elmondta, a dalszövegíráshoz akkor talált vissza, amikor elvesztette kisöccsét. Fájdalmában a zene nyújtott számára vigaszt, és adott reményt – de ez segítette át a pandémia nehézségein is.

Ahogy az új album is bizonyítja, az Evanescence szellemisége a régi, az új album kapcsán készült interjúk alapján pedig azt is biztosan tudjuk, hogy az énekesnő stílusa sem változott túl sokat. A fekete, romantikus külső ezúttal is tökéletesen harmonizál a dalok témájával, ami az énekesnő számára különösen fontos. Amit kevesen tudnak, hogy a fűző és a viktoriánus stílus iránti rajongása a klasszikus zene – főleg Mozart – imádatából ered; és míg karrierje kezdetén DIY szettekben lépett fel, ma már a legnagyobb divatházak összeállításai között is szívesen válogat: Sacai, Alexander McQueen, a combfixet villantó Vivienne Westwood és a Demobaza a kedvencei.

Nézd meg az új albumot!

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!