Szabadságot a női mellbimbóknak!

2021. április 15.
A nőként, nőket támogató magyar ruhamárka megálmodója, Nagy Fanni a márka egyik alapvető küldetései közé sorolja a környezettudatosságot és a társadalmi felelősségvállalást, felhívva a figyelmet az önazonosság fontosságára, és ösztönözve a nőket a folyamatos fejlődés, az önszeretet és az önelfogadás irányába.

A FANNA egy olyan értékes, világszerte ismert, több 10 ezer fős közösségé építette ki magát, ami még inkább arra ösztönzi a márka képviselőit, hogy értékes üzeneteket közvetítsenek a közösségi felületeiken. Nélkülözhetetlennek tartják, hogy a fontos, sokakat érintő dolgoknak hangot tudjanak adni.

A női lét számos szépséget, és legalább ennyi nehézséget is hordoz magában. Pláne napjainkban, amikor komoly társadalmi ideálokkal és elvárásokkal kell minden nőnek szembenézni, és azoknak megfelelni.

Mint ahogy azt már eddig is tudtuk, a közösségi média hatalmas erővel bír, és sajnos nem mindig a pozitív irányba bírálja el a dolgokat, hanem az esetek többségében a társadalom nézetét tükrözi. Amint egy félmeztelen kép éri a közösségi oldalak felületét, legyen szó akár egy szoptatás közben készült fotóról, az azonnal törlésre kerül. Sokan zavarodottan állnak a dolog előtt, nem igazán értik az üzenetet, amit a média közvetíteni próbál. Ezek szerint a női idomok csak amolyan zárt ajtó mögötti pillanatokban láthatóak, más különben kötelesek vagyunk elrejteni őket a külvilág elől? A média a kifogástalan, tökéletes megjelenést közvetítve azt tudatja a nőkkel, hogy ránctalanok, szőrtelenek, fittek és szépek kell, hogy legyenek a nap 24 órájában. De mindannyian tudjuk, hogy az élet ennél sokkal többől áll. Az igazság az, hogy azért, mert éppen borotválatlanok vagyunk, menstruálunk, nem tökéletes a megjelenésünk, vagy éppen úgy érezzük, nem hordanánk szívesen melltartót, még nem leszünk kevésbé értékesek, kevésbé nőiesek vagy kevésbé emberek. 

szabadsag-mellbimbo

A berögződött gondolkodásmódunk megváltoztatása nagy mértékben növelheti önmagunk iránt érzett szeretetünket, egy eddig még soha meg nem tapasztalt módon. Ennek apropójából, a világszerte ismert Szabadságot a mellbimbóknak mozgalom az egyenlőséget, a büszkeséget és a szabadságot képviseli, erőt adva minden nőnek, hogy legyőzze a társadalom által formált elvárásokat. A legérdekesebb kérdés, amit a fent említett mozgalom foglalkoztat, az az, hogy a férfiak és a nők egyaránt rendelkeznek mellbimbóval, azonban miért csak a nőknek kell rejtegetniük és takargatniuk azt?

„A nőiesség egy gyönyörű folyamat, ami tele van eseménnyel, kalanddal, örömmel, de természetesen néha egy kis nehézséggel is… Szeretnénk, ha elfogadnának és szeretnének bennünket olyannak, amilyenek vagyunk. Szeretnénk, ha egyenlőknek tekintenének minket másokkal. Szeretnénk, ha biztonságos, szerető közegben tudnánk kiteljesedni. Szeretnénk, ha mi nők, szabadon dönthetnénk arról, hogy miként viseljük a testünket, és ebből adódóan pedig belülről jövő, őszinte viszonyt ápolhassunk vele – mondja a tervező. – A női idomokat igenis büszkén kell viselni. Itt az ideje, hogy törlődjön minden olyan ideál, ami kellemetlen a nők számára, és első számú tényezővé válhasson az, hogy mindenki maga dönthessen saját teste szabadságáról. Elérkezett a kényelem és az önazonosság ideje.”

szabadsag-mellbimbo

Létrehozva a #freethenippleswithFANNA kihívást, a márka arra ösztönzi a nőket, hogy ne féljenek jól érezni magukat a bőrükben, és legyen kényelmük az első számú szempont a melltartó nélküli pillanatokban. A kihívásban arra szólítják a nőket, hogy tegyék próbára magukat, és szenteljenek minden napra pár melltartó nélküli pillanatot, majd egy hét elteltével, figyeljék meg érzelmi állapotukat és azt, hogy milyen mélyebb, érzékibb kötődést fedeztek fel önmagukkal.

Fotó: Unsplash

Olvass tovább!