Leköszön a Kenzo kreatív igazgatója

2021. április 29.
Nem hosszabbítják meg a Kenzo kreatív igazgatójának szerződését. Felipe Oliveira Baptista kreatív igazgató búcsút int a divatháznak.

A japán Kenzo Takada 1970-ben alapította meg francia luxus divatbrandjét, aminek 2019 óta a portugál Felipe Oliveira Baptista a vezető dizájnere, és akinek júniusban lejáró szerződését – elégtelen üzleti eredmények miatt – nem hosszabbítja meg a divatház. A kreatív igazgató utódjának kilétét még nem jelentették be. A Kenzónak nem sikerült megújítani az imidzsét, a termékek iránti kereslet pedig visszaesett.

Felipe Oliveira Baptista

Felipe Oliveira Baptista

Felipe Oliveira Baptista, aki 2010 és 2018 között a megújuló Lacoste kreatív igazgatója volt, bár szeretett volna új életet lehelni az alapító, Kenzo Takada hagyatékába, nem járt sikerrel. A márka, ami a ‘70-es, ‘80-as években – színes, kényelmes, a nyugati öltözéket keleti vonásokkal megújító konfekciódarabjaival – robbant be a köztudatba, és olyan hírességeket nyert meg magának, mint Grace Jones és Iman. A márka alapítója 2020. október 4-én, Párizsban, 81 éves korában hunyt el a koronavírus szövődményeinek következtében.

Forrás: Business of Fashion Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!