Ezektől a hírességektől búcsúztunk el 2020-ban

2020. december 30.
Ebben az évben is igazi legendák hagytak itt bennünket.

Kobe Bryant

Kobe-Bryant

A kosárlabda-legenda január 26-án hunyt el egy tragikus helikopter-balesetben, 41 évesen. A gépen vele volt 13 éves lánya, Gianna is, akivel éppen egy edzésre tartottak. Bryant 2008-ban és 2012-ben olimpiai aranyat is nyert, a 2018-ban általa írt és producerként is jegyzett Dear Basketball című rajzfilmjével pedig Oscar-díjas lett az animált rövidfilmek kategóriájában.

Kenzo Takada

Kenzo-Takada

A Kenzo márka alapítója október 4-én, Párizsban, 81 éves korában hunyt el a koronavírus szövődményeinek következtében. Divattervezőként az 1980-as években vált híressé a nyugati öltözéket keleti vonásokkal megújító konfekciódarabjaival. Japánban született, de egész divattervezői karrierje Párizshoz kötődött.

Ezt olvastad már?

Ruth Bader Ginsburg

Ruth Bader Ginsburg, vagy ahogy gyakran emlegették, RBG az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának bírája volt 1993-tól egészen 2020-ig. Ginsburg a meleg- és nőjogok egyik legjelentősebb élharcosa volt, akit halála után a Guardian az USA történelmének legfontosabb feminista ügyvédjének nevezett, a The New York Times pedig mint az egyenlőség egyik legjelentősebb előmozdítójaként búcsúzott tőle. Ruth Bader Ginsburg szeptember 18-án, 87 évesen hunyt el hasnyálmirigyrákban.

Sean Connery

Sean-Connery

Az egykori James Bond október 31-én hunyt el 90 éves korában. Az Oscar-díjas színész 2003 után vonult vissza végleg, akkor már tudni lehetett, hogy demenciában szenved. Halálát tüdőgyulladás, szívproblémák és az idős kora okozta.

Diego Maradona

Diego-Maradona

Az argentin futballlegenda november 25-én halt meg 60 éves korában, egy szívinfarktus következtében. Maradona tizenöt évesen már profi labdarúgó volt, 2000-ben a FIFA szavazásán elnyerte az évszázad focistája címet, egy internetes szavazáson pedig az internetezők minden idők valaha élt legnagyobb futballistájának választották.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images, Profi foto