Ez Christina Aguilera popsivillantós Dirrty-nadrágjának története

2021. május 05.
Ha vannak klipek, amiket soha nem fogunk elfelejteni, akkor az egyik Christina Aguilera fülledt Dirrty videoklipje – ebben pedig kulcsszerepe volt a szexire szabott motoros nadrágnak.

Minden idők legszexibb videoklipjeként emlegették Christina Aguilera 2002-es Dirrty videóját, amivel az akkor mindössze 22 éves énekesnő tovább fokozta a Lady Marmalade-del megalapozott dögös imidzsét.

A David LaChapelle rendezte fülledt klip egyik legmeghatározóbb (és legemlékezetesebb) eleme a fenékrészen szabadon hagyott motoros nadrág volt, ami a tehetséges Trish Summerville tervező fejéből pattant ki. „Abban az időben teljesen odavoltam a motorkerékpársporért és a motoros bőrszettekért, amik rengeteg apró részletet rejtettek” – nyilatkozta a dizájner, aki úgy gondolta, egy ilyen outfit tökéletesen illene a klip hangulatához.

Az említett nadrág természetesen kapott egy csavart, azt kivágott popsirésszel készítettek el, ami alatt az énekesnő mindössze egy bikinialsót viselt. A videó akkora sikert aratott, hogy elhozta a legjobb styling díját a Music Video Production Association Awardson, és ezzel maga mögé utasította – az újra szingli – Jennifer Lopez Jenny from the Block és Madonna Die Another Day című videójának kosztümtervezőit. Ezt a sikert tetézte későbbi Stripped című albuma, aminek szettjei ugyancsak kimerítették a cutout műfaját.

A pőre, fülledt ruhák és a szexi videók Christina Aguilera számára is mérföldkövet jelentettek, hiszen végleg levehette az ártatlan tinédzser jelmezét, amit nemcsak a társadalom, de az édesapja is sokáig megkövetelt tőle.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Trish Summerville (@mztsummerville) által megosztott bejegyzés

A Dirrty videó kosztümtervezője a klip óta egyre felkapottabb lett, betört Hollywoodba, és olyan filmes produkciókba dolgozott később, mint A tetovált lány (The Girl with the Dragon Tattoo), Az éhezők viadala: Futótűz (The Hunger Games: Catching Fire), A vörös veréb (Red Sparrow), a Kitörölt fiú (Boy erased), a Westworld és a Mank.

Forrás: Vogue Fotók: Getty Images

Olvasd el ezt is!