Újra közönség előtt tartják meg a párizsi divathetet

2021. május 13.
A párizsi divathéten szinte minden újra a régi lesz: az haute couture bemutatók ugyanis ismét közönség előtt mutatkoznak be.

Július 5. és 8. között a divatbemutatók is visszatérnek a régi kerékvágásba, legalábbis, ami a párizsi divathét őszi–téli haute couture bemutatóit illeti – jelentette be az eseményt szervező Fédération de la Haute Couture et de la Mode (FHCM) –, a show-kat ugyanis újra élőben, közönség előtt lehet megtartani.

haute couture

A szövetség természetesen arról is beszámolt, hogy a divatbemutatókat a francia hatóságok biztonsági előírásai alapján szervezik, ami az egészségügyi óvintézkedések mellett a látogatók számát is korlátozza.

Jó hír, hogy az haute couture tervezők száma idén bővül majd: bemutatkozik a Guccival együttműködő Demna Gvasalia grúz divattervező, a Balenciaga kreatív igazgatójának kollekciója, ami azért is izgalmas hír, mert a divatháznak 1968 óta nem volt haute couture show-ja. A fenntarthatóság és az exkluzivitás miatt a Balenciaga a jövőben évente egy haute couture bemutatót tervez.

Ugyancsak a bemutatkozók között lesz Pyer Moss amerikai tervező és a Vaishali S mumbai brand is.

Forrás: Business of Fashion Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!